Beste Ladder [Review 2023]

Welke ladder is het beste

Als je op zoek bent naar de beste ladder van 2023 is het van belang om de beste keuze te maken voor je specifieke doelen. Of je nu op zoek bent naar een telescoopladder voor kleine klussen, een steigerladder voor het verven van muren, of een verstelbare ladder voor ongelijke oppervlakken, wij hebben de beste ladders voor jou geselecteerd. De werphoogte ladders zijn perfect voor hoge werkzaamheden, terwijl de veiligheidsladders ervoor zorgen dat je veilig kunt werken. Voor professionals hebben we professionele ladders uitgekozen, heavy duty ladders en stabiliteitsladders die speciaal zijn ontworpen voor zwaar gebruik.

Bekijk hier de TOP 5 Beste Ladders

Voor eenvoudig opbergen en vervoeren hebben we ook opklapbare ladders en schuifladders in de beste ladder-lijst opgenomen. De aluminium ladders zijn lichtgewicht en gemakkelijk te dragen, terwijl de heavy duty ladders gemaakt zijn van robuuste materialen voor maximaal gebruiksgemak. Of je nu een ladder nodig hebt voor thuisgebruik of voor op de werkplek, we hebben de perfecte ladder voor elk doel. Bekijk onze beste selectie vandaag nog!

Best getest ladder

ALDORR Home – Telescoopladder 3,80 meter

Na uitgebreid onderzoek en vergelijking van 20 verschillende ladders, hebben we de ALDORR Home – Telescoopladder 3,80 meter als de beste keuze beoordeeld. Deze ladder is uitklapbaar tot een hoogte van 3,80 meter, is licht van gewicht en gemakkelijk op te bergen wanneer deze helemaal is ingeklapt, wat de ladder slechts 97 cm lang maakt. Bovendien voldoet deze ladder aan de Nederlandse Warenwet en de vernieuwde EN131.6:2019 norm voor veiligheid.

Bekijk de beste prijs bij:

Bij Review Reviews hebben we een grondig onderzoek uitgevoerd waarbij we meer dan 30 verschillende ladders hebben getest en vergeleken op basis van prijs-kwaliteit, gebruiksgemak en extra functionaliteiten. Door onze koopgids te volgen, kun je er zeker van zijn dat je een goede aankoop doet. Het kiezen van de juiste ladder kan immers lastiger zijn dan je in eerste instantie zou verwachten. Lees verder om te ontdekken welke ladders volgens onze testen momenteel de beste opties zijn

Om je een betrouwbaar advies te kunnen geven, hebben we de bestel testen en review bekeken om de kwaliteit van de verschillende ladders goed te kunnen beoordelen. Zo kun je er zeker van zijn dat je geen miskoop doet.

Bekijk de Beste Prijs bij Bol.com

Top 5 Beste Ladder

Beste koop van 2022:
1. ALDORR Home – Telescoopladder 3,80 meter

Bekijk de Beste Prijs

Beste Ladder voor huishoudelijk gebruik
2. Altrex Double Decker huishoudtrap 4-treeds

Beste Reformladder
3. Altrex All Round 3 x 10 Reformladder Gecoat

Bekijk de Beste Prijs

Beste vouwladder
4. Altrex Varitrex-Do-it-All

Bekijk de Beste Prijs

Beste betaalbare ladder
5. Truskore® Telescopische ladder 2.6 meter

Bekijk de Beste Prijs

Top 10 Beste Ladders

Top 10 Beste Ladders: Als je weinig tijd hebt en geen zin hebt om het hele artikel te lezen, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van onze favoriete webshops waar je een goede ladder kunt kopen. Deze webshops bieden een ruim aanbod aan ladders tegen aantrekkelijke prijzen, en bevatten de top 10 best verkochte ladders op hun platform. Klik op alle buttons om te profiteren van de beste prijzen.

Bekijk hier de TOP 10 beste ladders bij Bol.com

Waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een ladder?

Het kopen van een ladder kan uitdagender zijn dan je in eerste instantie zou denken, omdat er zoveel verschillende soorten ladders zijn en niet alle ladders geschikt zijn voor alle soorten werkzaamheden. Om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze, hebben we hieronder een aantal belangrijke criteria opgesomd om in gedachten te houden bij het aanschaffen van de beste ladder op dit moment.

Je budget is afhankelijk van hoeveel geld je wilt of kunt uitgeven aan een ladder. Er zijn ladders in allerlei prijsklassen beschikbaar, van goedkope modellen tot dure professionele ladders. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een ladder voor af en toe gebruik in en om het huis, kun je misschien kiezen voor een betaalbaar model. Als je echter een ladder nodig hebt voor professioneel gebruik of voor frequent gebruik, is het wellicht verstandig om te investeren in een ladder van goede kwaliteit. Houd er rekening mee dat ladders met een hogere capaciteit en extra functies vaak duurder zijn dan ladders met een lagere capaciteit of minder functies. Het is daarom verstandig om je budget te bepalen voordat je begint met winkelen, zodat je een ladder kunt kiezen die binnen je budget past en aan al je behoeften voldoet.

Bekijk hier de TOP 5 beste ladders…

Het materiaal van een ladder kan een belangrijke rol spelen bij de keuze voor een bepaald model. Aluminium ladders zijn vaak een populaire keuze vanwege hun licht gewicht en goede stevigheid. Houten ladders zijn ook populair en worden vaak gebruikt voor huishoudelijke klussen. Ze zijn stevig en hebben vaak een goede grip, maar ze zijn wel zwaarder dan aluminium ladders. Fiberglas ladders zijn een andere optie en zijn vaak geschikt voor gebruik in omgevingen waar elektriciteit aanwezig is, omdat ze niet geleidend zijn. Bovendien zijn fiberglas ladders vaak duurder dan aluminium of houten ladders. In het algemeen is het belangrijk om te kiezen voor een ladder van goede kwaliteit die geschikt is voor het werk dat je wilt uitvoeren. Het is ook verstandig om de gebruiksaanwijzing van de ladder te raadplegen voordat je deze gebruikt, zodat je zeker weet dat je de ladder op de juiste manier gebruikt.

Bekijk hier de TOP 5 beste ladders…

De ruimte die je hebt om een ladder op te bergen, is afhankelijk van de grootte van de ladder en de beschikbare ruimte in je huis, schuur of garage. Als je bijvoorbeeld een compacte telescoopladder wilt opslaan, heb je waarschijnlijk minder ruimte nodig dan voor een lange, uitschuifbare ladder. Het is daarom belangrijk om de afmetingen van de ladder te vergelijken met de ruimte die je beschikbaar hebt voordat je een aankoop doet. Als je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt, kun je overwegen om een ladder te kiezen die gemakkelijk op te bergen is of die kan worden opgehangen aan een muur of plafond. Als je voldoende ruimte hebt, kun je misschien kiezen voor een ladder die gemakkelijk te verplaatsen is, zoals een ladder op wielen.

Bekijk hier de TOP 5 beste ladders…

Het gewicht dat een ladder kan dragen, is afhankelijk van het type ladder en de capaciteit van het model. Meestal staat de maximale belastbaarheid van de ladder vermeld in de productspecificaties of op het label dat op de ladder is bevestigd. Het is belangrijk om deze informatie te raadplegen voordat je de ladder gebruikt, zodat je zeker weet dat de ladder geschikt is voor het werk dat je wilt uitvoeren. Als je bijvoorbeeld zwaar gereedschap of materialen wilt vervoeren, heb je wellicht een ladder nodig met een hogere capaciteit. Houd er ook rekening mee dat je altijd je eigen gewicht en dat van de ladder moet opnemen in de berekening van de belastbaarheid.

Bekijk hier de TOP 5 beste ladders…

Er is geen specifieke maximale werkhoogte waarvoor je per se een ladder nodig hebt. Wel is het verstandig om voorzichtig te zijn als je op hoogte werkt en altijd een ladder of een ander hulpmiddel te gebruiken dat geschikt is voor de werkhoogte en het type werkzaamheid. Bovendien is het belangrijk om altijd de veiligheidsvoorschriften te volgen die gelden voor het gebruik van ladders. Als je bijvoorbeeld hoger dan 2,5 meter werkt, is het aan te raden om een ladder te gebruiken met een rollende ondersteuning of een ander hulpmiddel dat kan worden gebruikt om de ladder stabiel te houden.

Bekijk hier de TOP 5 beste ladders…

Wat is de beste Ladder?

Nu je weet wat je moet opletten bij het kopen van een geschikte ladder, is het tijd om te ontdekken wat volgens ons de beste ladder is. Zoals eerder vermeld, hebben we meer dan 20 verschillende ladders getest op criteria zoals prijs-kwaliteit, gebruiksgemak en functionaliteiten. We hebben ook gekeken naar de goedkoopste aanbieder voor deze producten. Als je op de knop ‘Bekijk beste prijs’ klikt, word je doorgestuurd naar de webshop die op dat moment de laagste prijs heeft.

1. ALDORR Home – Telescoopladder 3,80 meter

Volgens ons is de ALDORR Home – Telescoopladder 3,80 meter de beste ladder van 2023. Deze ladder is geschikt voor alle klussen binnen- en buitenshuis en kan uitgeschoven worden tot een hoogte van 3,80 meter. Hij is gemakkelijk in te klappen en heeft een lengte van slechts 97 cm wanneer hij helemaal ingeklapt is, wat hem makkelijk op te bergen maakt. Bovendien voldoet deze ladder aan de Nederlandse warenwet en de vernieuwde en strenge EN131.6:2019 norm. De maximale belasting van deze ladder is 150 kilogram en hij weegt 11,6 kilogram, wat hem gemakkelijk te verplaatsen maakt. Al met al is dit volgens ons de beste ladder op dit moment. Als je deze ladder wilt aanschaffen, is deze webshop momenteel de best geprijsde optie.

Voordelen ALDORR Home – Telescoopladder 3,80 meter

 • De ALDORR Home ladder heeft een hoogte van 3,80 meter
 • Gemakkelijk in te klappen en heeft een lengte van slechts 97 cm wanneer hij helemaal ingeklapt is.
 • Bovendien voldoet hij aan de Nederlandse warenwet en de vernieuwde en strenge EN131.6:2019 norm.

Nadelen ALDORR Home – Telescoopladder 3,80 meter

 • Geen

Bekijk de Beste Prijs

2. Altrex Double Decker huishoudtrap 4-treeds

Als je op zoek bent naar de beste ladder voor huishoudelijk gebruik, is de Altrex Double Decker huishoudtrap een goede keuze. Deze ladder heeft een maximale werkhoogte van 2,85 meter en is ideaal voor klussen in huis, zoals het lappen van ramen, schoonmaken en schilderen. Het ladder heeft ook een handig uitschuifbaar plateau waar je gereedschap kunt opbergen. Het heeft 4 traptreden en een uitgeschoven lengte van 1,65 meter. Hoewel deze ladder geschikt is voor huishoudelijk gebruik, raden we het niet aan voor professioneel gebruik.

Voordelen Altrex Double Decker huishoudtrap 4-treden

 • De Altrex Double Decker huishoudtrap is ideaal voor huishoudelijke taken zoals schoonmaken, schilderen en het lappen van ramen.
 • De ladder heeft een uitgeschoven lengte van 1,65 meter
 • En is gemakkelijk op te bergen.

Nadelen Altrex Double Decker huishoudtrap 4-treden

 • De Altrex Double Decker huishoudtrap is niet geschikt voor professioneel gebruik.

Bekijk de Beste Prijs

3. Altrex All Round 3 x 10 Reformladder Gecoat

Deze ladder is gemaakt van een coating die vuilafstotend werkt, hierdoor voelt de ladder niet heel koud aan wanneer hij voor een langere tijd buiten staan.

Ook kun je deze ladder aan beide kanten beklimmen.

Nadeel van dit model? Hij weegt maar liefst 16,5 kilogram. Dit is wat ons betreft aan de zware kant, het verplaatsen van deze ladder is niet heel gemakkelijk en hij neemt dan ook veel ruimte in beslag.

Voordelen Altrex All Round 3 x 10 Reformladder Gecoat

 • Deze werkhoogte is geschikt voor klussen tot een hoogte van 7,5 meter en heeft een vuilafstotende coating.

Nadelen Altrex All Round 3 x 10 Reformladder Gecoat

 • Dit product is met zijn gewicht van 16,5 kilogram aan de zwaardere kant en kan daardoor moeilijk verplaatst worden.

Bekijk de Beste Prijs

4. Altrex Varitrex-Do-it-All

De Altrex Varitrex-Do-it-All is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een vouwladder. Hij biedt een maximale werkhoogte van 4,5 meter, wat perfect is voor klussen als het reinigen van het plafond of het inspecteren van de dakgoot. Een groot voordeel van dit model is dat je volledig zelfstandig kunt werken zonder afhankelijk te zijn van een steunpunt en dat je de ladder van beide zijden kunt beklimmen. Een nadeel is echter dat de ladder met een gewicht van 16 kilogram aan de zwaardere kant is en niet uitschuifbaar.

Voordelen Altrex Varitrex-Do-it-All

 • Met een maximale werkhoogte van 4,5 meter is dit product uitermate geschikt voor hoge klussen. Bovendien is het mogelijk om zonder steunpunt te werken, wat dit product extra veelzijdig maakt.

Nadelen Altrex Varitrex-Do-it-All

 • Dit product is helaas niet uitschuifbaar en is met een gewicht van 16 kilogram aan de zwaardere kant, wat het soms moeilijk kan maken om het te verplaatsen.

Bekijk de Beste Prijs

5. Truskore® Telescopische ladder 2.6 meter

Als je op zoek bent naar een betaalbare ladder die aan al je eisen voldoet, is de Telescopische ladder 2,6 meter misschien wel de beste optie voor jou. Deze aluminium telescoopladder is compact en heeft een uitschuiflengte van 2,6 meter, wat betekent dat de werkhoogte al snel 3 tot 3,5 meter is. Dit maakt het gemakkelijk om bijna overal bij te komen tijdens het klussen. Wanneer de ladder ingeschoven is, heeft hij een hoogte van 73,5 centimeter, wat betekent dat hij gemakkelijk op te bergen is in bijvoorbeeld een kast of schuur. Al met al is dit een geweldige ladder voor iedereen die niet te veel geld wil uitgeven.

Voordelen Truskore® Telescopische ladder 2.6 meter

 • Als je op zoek bent naar de beste betaalbare ladder, is de Telescopische ladder 2,6 meter een uitstekende keuze. Deze ladder heeft een uitschuiflengte van 2,6 meter, wat betekent dat de werkhoogte al snel 3 tot 3,5 meter is.

Nadelen Truskore® Telescopische ladder 2.6 meter

 • Geen

Bekijk de Beste Prijs

Omdat elk product uniek is, doen we altijd een grondig productonderzoek voordat we beginnen met testen. Dit helpt ons om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. Elk product dat we testen, ondergaat minimaal 6 uur aan onderzoek. Bekijk hier wat volgens ons de beste opties zijn:

Bekijk hier de TOP 5 beste ladders…

Om te bepalen welke ladder de beste is volgens onze test, hebben we naar verschillende aspecten gekeken, zoals prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. We hebben al deze factoren meegenomen in onze bepaling van de eindscores. Bekijk hier direct welke ladder volgens ons de beste koop is:

Bekijk hier de TOP 5 beste ladders…

Om een zo compleet mogelijk beeld te geven, hebben we meer dan 30 ladders getest voor deze review. Uit deze testselectie hebben we 5 producten gekozen die we beschouwen als de beste op de markt. Bekijk deze producten hier.”

Bekijk hier de TOP 5 beste ladders…

Inhoudsopgave