Beste Petroleumkachel met Ventilator

Ben je op zoek naar de beste petroleumkachel met ventilator functie? Bekijk hier de beste laser petroleumkachels van 2023 met ventilator:

De laser (elektronische) petroleumkachels hebben geen installatie of afvoerpijp nodig. Je kunt de kachel in elke ruimte gebruiken. Voor de aansluiting heb je alleen een stopcontact nodig. Binnen enkele minuten na elektrische ontsteking draait de petroleumkachel op vol vermogen. Het vult de hele kamer met een behaaglijke warmte.

Beste petroleumkachels met ventilator

Bekijk hieronder de beste petroleumkachels van 2023 met ventilator:

ZIBRO LC-30

Petroleumkachel

 • Elektronisch

 • Laserkachel

 • Voor binnen

 • Brandstofinjectie

 • Met ventilator

 • 3000 W vermogen

MET VENTILATOR

 4.999 Reviews

Bekijk de beste prijs bij:

BESTE KEUZE

Qlima SRE 3531 C2

Petroleumkachel

 • Elektronisch

 • Laserkachel

 • Voor binnen

 • Brandstofinjectie

 • Met ventilator

 • 2200 W vermogen

MET VENTILATOR

24 Reviews

Bekijk de beste prijs bij:

MET VENTILATOR

ZIBRO LC-32

Petroleumkachel

 • Elektronisch

 • Laserkachel

 • Voor binnen

 • Brandstofinjectie

 • Met ventilator

 • 3200 W vermogen

530 Reviews

Bekijk de beste prijs bij:

Veel mensen kiezen voor petroleumkachels als ze een geschikter alternatief zijn voor andere soorten ruimteverwarmers. Petroleumkachels zijn een goede optie als je een grote garage hebt. Je kunt ook de kosten van het installeren van een stroomvoorziening in je garage vermijden door gebruik te maken van een petroleumkachel.

Als je geen langdurige verwarmingsoplossing of wat extra warmte nodig hebt, kan het een goed idee zijn om een petroleumkachel beschikbaar te hebben voor je huis. In het geval van een stroomstoring of natuurramp kan een petroleumkachel nuttig zijn.

Met zoveel verschillende modellen om uit te kiezen, hebben we een aantal beoordelingen van petroleumkachels opgenomen, zodat je kunt zien wat er beschikbaar is. Je kunt ook onze kopersgids gebruiken om je verder te helpen bij het kiezen van de beste petroleumkachel voor je huis.

BEKIJK ONZE KOOPGIDS

Waarom een petroleumkachel kopen?

Een petroleumkachel is een prachtig apparaat voor in huis. Er zijn veel redenen waarom je voor een petroleumkachel zou moeten kiezen en dit zijn er maar een paar.

 • Je kunt besparen op je stookkosten door een petroleumkachel te gebruiken om extra warmte te leveren. Je kunt de centrale verwarming uitzetten en de petroleumkachel alleen gebruiken in de kamer waar je verblijft.
 • Bij een onverwachte stroomuitval in de winter kunt jij je petroleumkachel gebruiken om te verwarmen.
 • Als je op een bouwplaats werkt en warmte nodig hebt om warm te blijven en je wilt je werk goed te doen, kan een petroleumkachel de perfecte oplossing zijn. Omdat ze zo draagbaar zijn, kun je ze gemakkelijk meenemen van de ene werklocatie naar de andere. Je hoeft niet te wachten tot ze zijn opgewarmd.
 • Petroleumkachels kunnen grotere oppervlakken verwarmen dan andere soorten kachels. Deze kachels zijn populair voor het verwarmen van grote ruimtes zoals magazijnen en evenementen, omdat ze vaak worden geleverd met een ventilator.

Zijn petroleumkachels gevaarlijk?

Petroleumkachels zijn ontworpen om zo veilig mogelijk te zijn bij correct gebruik, maar werken nog steeds op petroleum, een brandbare brandstof. Daarom is het belangrijk om petroleumkachels veilig te gebruiken.

In 2023 waren er veel woningbranden. Zo’n 32% van alle woningbranden ontstonden in de buurt van verwarmingstoestellen. De belangrijkste reden voor deze branden was dat de gebruiker de kachel te dicht bij brandbare voorwerpen plaatste. Houd je petroleumkachel uit de buurt van gordijnen en meubels. Raadpleeg de meegeleverde instructies om te bepalen hoeveel vrije ruimte je kachel nodig heeft.

De petroleumkachel kan zonder explosiegevaar worden gebruikt. Je dient echt wel altijd kerosine te gebruiken. Als je benzine gebruikt in plaats van kerosine, is de kans groot dat je verwarming ontploft. Houd benzine en kerosine gescheiden en duidelijk gemarkeerd als je ze op je terrein hebt staan. Dit voorkomt verwarring.
Als je kachel vlam vat voordat je hem bijvult, moet je er altijd voor zorgen dat hij volledig is afgekoeld. Brand kan ontstaan wanneer je een kachel met brandstof vult. Dit kan ernstige brandwonden veroorzaken bij de gebruiker en anderen in de omgeving. Je moet kinderen ook ontmoedigen om in de buurt van de kachel te spelen en ervoor te zorgen dat huisdieren altijd onder toezicht staan.

Kun je koolmonoxidevergiftiging krijgen van een petroleumkachel?

Petroleumkachels produceren koolmonoxide. Andere apparaten produceren echter ook koolmonoxide, waaronder gasfornuizen, kaarsen en olielampen. Je zult merken dat sommige petroleumkachels meer koolmonoxide produceren dan andere. Het beste wat je kunt doen, is je kachel regelmatig laten onderhouden. Zorg er ook voor dat het altijd correct werkt door regelmatig tests uit te voeren.

BEKIJK HIER DE BESTE PETROLEUMKACHELS MET CO2-SENSOR

BESTE COMBI-DEAL

Tosai 360

Petroleumkachel

 • Mechanische kouskachel

 • Met CO2-Sensor

 • Zonder elektriciteit

 • Met kous (lont)

 • Voor binnen

 • 3000 W vermogen

MET CO2-SENSOR

133 Reviews

Bekijk de beste prijs bij:

ZIBRO RS-220 Petroleumkachel

 • Mechanische kouskachel

 • Met CO2-Sensor

 • Zonder elektriciteit

 • Met kous (lont)

 • Voor binnen

 • 2200 W vermogen

MET CO2-SENSOR

341 Reviews

Bekijk de beste prijs bij:

BESTE MECHANISCH

MET CO2-SENSOR

BESTE MET VENTILATOR

ZIBRO LC-300

Petroleumkachel

 • Elektronische kachel

 • Met CO2-Sensor

 • Omvalbeveiliging

 • Voor binnen

 • Verwarmt tot 33 vierkante

 • 3000 W vermogen

150 Reviews

Bekijk de beste prijs bij:

Wanneer je een petroleumkachel binnenshuis gebruikt, moet je ervoor zorgen dat er voldoende frisse lucht in je ruimte is. Adequate ventilatie, inclusief het openen van ramen, is essentieel. In elke kamer van je huis moet een koolmonoxidemelder worden geïnstalleerd. Je kunt de detector testen door op de knop te drukken. Deze zal je waarschuwen zodra hij een toename van koolmonoxide in de lucht detecteert.

Zorg ervoor dat je goede ventileert als je een petroleumkachel gebruikt. Proberen jezelf op te sluiten in een kamer door deuren en ramen te sluiten, is erg gevaarlijk als je een petroleumkachel gebruikt.

Hoe werkt een petroleumkachel?

In het midden van de kachel bevindt zich een kous / lont / verbrandingssysteem. Zodra deze kerosine is opgenomen door de lont, kan een primair verbrandingsproces plaatsvinden. Om de kerosine te laten ontbranden, is er een speciale bougie die de kerosine verdampt en vervolgens vlammen kan creëren en kan verbranden. Zo kan warmte worden opgewekt.

Een mechanische bediening geïntegreerd in het midden van de vuurunits maakt het mogelijk om de hoeveelheid lucht die de bodem van de oven binnenkomt te verhogen of te verlagen. Bovendien kan ook de hoeveelheid lont voor het meer of minder branden worden gewijzigd. Deze factoren zijn van invloed op de hoogte van de vlam en de hoeveelheid gegenereerde warmte.

Petroleumkachels hebben een lont die veelal rond is. De pit (lont) is gemaakt van katoen of glasvezel. Het is mogelijk dat de petroleumkachel objecten in de buurt verwarmt met behulp van stralings- of convectieverwarmingsmethoden. Petroleumkachels die zijn ontworpen om grotere ruimtes te verwarmen, gebruiken vaak een ventilator om de warmte verder in de kamer te verspreiden.

BEKIJK HIER DE BESTE PETROLEUMKACHEL MET VENTILATOR

De kachel gaat uit als de pit (lont) uit de brander wordt gehaald. Hierdoor gaat de vlam uit.

Koopgids: hoe je een petroleumkachel koopt

Je moet in staat zijn om de beste petroleumkachel te identificeren en veiligheidsmaatregelen te volgen bij het maken van de beste keuze.

Waarop letten bij het kopen van een petroleumkachel

Modelkeuze

Er zijn twee soorten petroleumkachels om uit te kiezen:

 1. Petroleumkachels convectief
 2. Petroleumkachels stralend

Petroleum convectieverwarmers zijn meestal rond van vorm. Hierdoor kan de warmte 360 graden worden verspreid, waardoor je hele ruimte wordt verwarmd. De brandstoftank van een convectorkachel zit meestal verborgen onder de pit. Door de brandstoftank op deze manier te plaatsen, kan de pit alle brandstof opzuigen, zodat deze in de verbrandingskamer erboven kan worden verbrand. Petroleum convectieverwarmers zijn ontworpen voor grote ruimtes of kunnen zelfs meerdere kamers in je huis tegelijkertijd verwarmen. Ze moeten op een centrale plaats worden geplaatst, zodat ze in alle richtingen omhoog en uit de kachel kunnen circuleren.

Petroleum-convectieverwarming mag niet worden gebruikt in je slaapkamer. Je kunt je huis er wel warm mee houden, maar je moet wel goed ventileren.

Petroleumkachels zijn over het algemeen rechthoekig van vorm. Deze zijn ontworpen voor kleinere ruimtes. Deze kachels geven niet overal warmte af, maar richten de warmte op objecten of mensen die in de buurt zijn. Deze kachels zijn ontworpen om de warmte beter door de kamer te verdelen.

Radiance-modellen van petroleumkachels hebben vaak een brandstoftank die gemakkelijk kan worden verwijderd. Zo kun je de kachel laten staan zonder de brandstoftank leeg te hoeven maken. Verplaats de brandstoftank en vervolgens naar een veilige plaats zodat de brandstof buitenshuis kan worden opgeslagen.

Bekijk hier de beste zuivere petroleum in de aanbieding

Het is een verstandig idee om ervoor te zorgen dat je kachel is uitgerust met een ontsteker op batterijen. Dit betekent dat je geen lucifers hoeft te gebruiken om te proberen de brandstof aan te steken. Lucifers kunnen gevaarlijk zijn wanneer je probeert je petroleumkachel aan te steken.

Als je van plan bent een petroleumkachel in je huis te gebruiken, en je bij het binnenkomen van je huis merkt dat er mogelijk een petroleum-geur is dan kan het zo zijn dat de kachel niet goed werkt. Als de kachel aan staat en je ruik geen rook of nare luchtjes dan is dat een teken dat de verwarming goed werkt.

Petroleumkachels kunnen een sterke geur produceren wanneer ze worden in- of uitgeschakeld. Of als ze geen brandstof meer hebben. Je moet altijd de brandstofmeter in de gaten houden. Zorg ervoor dat je petroleumkachel wordt geleverd met een gemakkelijk afleesbare brandstofmeter. Zo weet je wanneer je moet bijvullen.

LET OP !!

Het gevaar dat koolmonoxide de zuurstof in de lucht in je huis vervangt, is een van de grootste gevaren bij het gebruik van een petroleumkachel. Koolmonoxidevergiftiging is een zeer reëel en gevaarlijk risico. Het is belangrijk dat als je op zoek bent naar een petroleumkachel voor je huis, je tegelijkertijd ook een koolmonoxidemelder moet kopen.

Zorg er ook voor dat de kachel in een goed geventileerde ruimte staat. Bij gebruik van een verwarmingsmethode die koolmonoxide kan produceren, is ventilatie van cruciaal belang. Adequate ventilatie zorgt ervoor dat zuurstof de ruimte kan binnendringen en koolmonoxide kan ontsnappen.

Kerosinekachels zijn geen goede optie voor verwarmen van kleinere kamers of kamers waar je de deur en alle ramen sluit.

Veiligheid

Je moet ervoor zorgen dat uw petroleumkachel alle veiligheidsvoorzieningen heeft.

De oververhittingsbeveiliging zorgt ervoor dat je verwarming uitschakelt als hij merkt dat hij te heet wordt. Dit beschermt je niet alleen, maar verlengt ook de levensduur van je kachel.

Petroleumkachels hebben een tuimelschakelaar nodig. Als je huisdieren hebt voor jonge kinderen, is het risico dat je de petroleumkachel per ongeluk omstoot, nog groter. Zelfs in het meest gunstige geval kunnen de petroleumkachels omvallen. Het is absoluut noodzakelijk om een veiligheidsschakelaar te installeren die de kachel uitschakelt als de brandstof omvalt.

Brandstoftank

Je moet ervoor zorgen dat de petroleumkachel die je kiest gemakkelijk kan worden bijgetankt. Voordat jij je kachel kunt gebruiken, moet je deze buiten vullen. Zorg ervoor dat je de kachel gemakkelijk naar buiten kunt dragen en dat hij na het vullen met brandstof niet te zwaar wordt.

Het is belangrijk om te bedenken hoe lang je brandstoftank meegaat voordat je deze moet bijvullen. Het kan even duren voordat je brandstoftank is bijgevuld. De kachel moet goed zijn opgeladen voordat je hem kunt bijvullen. Daarom moet je een verwarming kiezen die voldoende brandstof kan bevatten om je kamer of ruimte te verwarmen zolang je deze nodig heeft.

Nog beter is dat je een petroleumkachel kiest die een afneembare brandstoftank heeft zodat je de kachel binnen kan laten staan en de brandstoftank buiten kunt vullen.

Opslag

Je verwarming moet buiten je huis worden opgeborgen als je hem niet gebruikt. Voordat je een verwarming koopt, meet je het gebied. Meet het gebied op waar je de kachel moet opbergen. Vergeet niet dat de kachel brandstof nodig heeft. Zorg dus dat je voldoende ruimte hebt voor je petroleum jerrytanks.

Koop alleen een petroleumkachel als je er zeker van bent dat je om veiligheidsredenen voldoende ruimte hebt om de kachel en brandstof buiten je huis op te slaan als je hem niet gebruikt. Als je een garage hebt die niet aan je huis vastzit, is dit de perfecte plek om de verwarming en eventueel aan te schaffen brandstof op te slaan. Je zou ook een kelder kunnen gebruiken. Dit kan echter gevaarlijk worden als de kerosine vlam vat als de hitte stijgt.

Lees voor aankoop de instructies van de fabrikant om er zeker van te zijn dat de verwarming geschikt voor je is.

Bijvullen

Je moet je petroleumkachel altijd uitschakelen wanneer je brandstof toevoegt. Als de kachel nog aan het opwarmen is, mag je de brandstoftank nooit vullen. Je kunt de tank vullen als deze tenminste op kamertemperatuur is. Vergeet niet de kachel mee naar buiten te nemen om de brandstoftank te vullen. Vul de tank uit de buurt van iets dat kan ontbranden. Vul de brandstoftank niet te vol.

Plaats

Zorg ervoor dat je petroleumkachel in een goed geventileerde ruimte staat. Je petroleumkachel mag niet in de buurt van meubelgordijnen of op een verhoging worden geplaatst. Het risico dat de kachel omvalt, wordt verkleind als hij uit de buurt van verhogingen wordt gehouden.

Preventieve maatregelen

Het is belangrijk om een ​rookmelder, koolmonoxidemelder en brandblusser in huis te hebben. Je moet ze allemaal regelmatig testen om de veiligheid bij het gebruik van je verwarming te garanderen.

Petroleum versus propaanverwarming

Draagbare propaanverwarmers en draagbare petroleumverwarmers zijn het populairst als het gaat om ruimteverwarmers. Het vergelijken van propaanverwarming met petroleumverwarming laat zien dat elk zijn voor- en nadelen heeft.

Propaan is een schone brandstof, waardoor het populairder is in huizen dan petroleumkachels. Deze brandstof heeft een lage uitstoot en is daardoor milieuvriendelijker.

Propaanbrandstof is zwaarder dan lucht en wordt meestal in tanks gecomprimeerd. Deze tanks zijn te koop bij bouwmarkten of benzinestations.

Een van de grootste problemen met propaan is dat het zeer brandbaar is. Het kan bij inademing gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Petroleumbrandstof is, in tegenstelling tot propaan, in vloeibare vorm. Hierdoor kan het niet op dezelfde manier lekken als propaan. Het veroorzaakt echter een lagere uitstoot dan propaan, wat slechter is voor het milieu.

Petroleum kan snel veel warmte genereren en kan meer brandstof per jerrycan verbranden. Daarom zijn petroleumkachels een kosteneffectief alternatief voor elektrische verwarming. Petroleum is een uitstekende brandstofkeuze als je waarde hecht aan zuinigheid.

Veiligheidstips voor petroleumkachels

Eerst en vooral moet je alleen 1K-kerosine gebruiken die waterhelder is. Het is belangrijk om benzine te vermijden, aangezien dit in kleine hoeveelheden brand of een explosie kan veroorzaken.

Zorg ervoor dat jij je petroleumbrandstof in de petroleumcontainer bewaart. Een jerrycan met benzine mag niet worden gebruikt. Zo voorkom je vervuiling van de brandstof. Je zult merken dat gastanks blauw zijn, terwijl petroleumtanks rode codes hebben.

Je moet er wel voor zorgen dat de pomp die je gebruikt voor petroleum geschikt is en niet voor benzine als je je jerrycan vult met een pomp.

Je moet controleren of alle petroleum die je koopt gecertificeerd is als 1K-klasse. Alleen gekocht bij een erkende detailhandelaar, aangezien andere kwaliteiten dan 1K schadelijk kunnen zijn omdat er meer verontreinigende stoffen in de lucht vrijkomen. Je kunt de kwaliteit van de petroleum niet zien door alleen maar te kijken.

Om je tank bij te vullen, moet jij je verwarming altijd mee naar buiten nemen.

Controleer voor het vullen of de verwarming is uitgeschakeld. Voordat je de tank vult, moet je ervoor zorgen dat deze volledig is afgekoeld. Let op het vol-teken, want dit is het maximale niveau dat je ook in de tank moet vullen. Hoewel er boven het formaat wat ruimte is, is het de bedoeling dat de brandstof uitzet zonder uit de tank te lekken.

Als u de petroleumkachel gebruikt, zorg er dan voor dat je deze niet op het verhoging plaatst en de warmtestroom niet belemmert door meubels, gordijnen of andere voorwerpen die vlam kunnen vatten.

Service en onderhoud van petroleumkachels

Met een beetje kennis is het mogelijk om basiszorg en onderhoud voor je petroleumkachel te onderhouden.

Vergeet niet om de brandstoftank leeg te maken elke keer dat je de verwarming uitschakelt. De kachel moet naar buiten worden gebracht om te vullen en de tank moet van binnen leeg zijn. Zorg ervoor dat je wacht tot de verwarming volledig is uitgeschakeld voordat je de tank laat leeglopen.

Petroleumkachels mogen niet met benzine worden gebruikt. Je moet er ook aan denken om kerosine en benzine gescheiden te houden, zodat de twee niet door elkaar worden gehaald.

Je moet ervoor zorgen dat je petroleum in een geschikte container wordt opgeslagen. Om de brandstof binnenin te identificeren, moet je container gekleurd zijn. Je moet benzine en petroleum anders labelen en gescheiden houden. Petroleum mag niet in een benzinecontainer worden bewaard.

Je moet de lont van tijd tot tijd vervangen. De lont mag geen algemene lont zijn. In plaats daarvan moet het gemaakt zijn door dezelfde fabrikant als je verwarming.

Veel Gestelde Vragen

Zijn dampen van petroleumkachels gevaarlijk?

Blootstelling aan dampen van petroleumkachels kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Kerosine, stookolie, kan verdampen en bij inademing ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Het inademen van petroleumdampen kan ademhalingsproblemen veroorzaken. Hoewel mensen die petroleumkachels gebruiken niet automatisch meer ademhalingsproblemen ervaren dan de rest van de wereldbevolking, kan het inademen van de gassen echt gevaarlijk zijn.

Inademing kan misselijkheid of duizeligheid veroorzaken. Deze kachels kunnen ook koolmonoxide produceren, wat vergiftiging kan veroorzaken. Je kunt last krijgen van hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid, evenals pijn op de borst en verwardheid.

Is het veilig om te slapen met een petroleumkachel?

Het wordt niet aanbevolen om te gebruiken slapen op een petroleumkachel. Kortom, veel verbrandingsproducten komen vrij in de lucht, waardoor je het risico loopt op koolmonoxide- en stikstofdioxidevergiftiging. Deze producten kunnen verschillende gezondheidsproblemen en soms zelfs de dood veroorzaken. Er kan ook brandgevaar ontstaan als de kachel niet op de juiste manier wordt opgeborgen. Laat het niet onbeheerd achter en slaap niet met de verwarming aan.

Hoe bewaar ik een petroleumkachel?

Allereerst is het belangrijk op te merken dat petroleumkachels niet mogen worden opgeslagen terwijl er nog kerosine in de tank zit. Het is belangrijk om alle brandstof af te tappen voor opslag. Je moet het goed schoonmaken en de verpakking gebruiken waarin het artikel na aankoop is geleverd. Wikkel de kabel stevig in met een kabelbinder om schade te voorkomen wanneer deze niet in gebruik is. Zorg er ten slotte voor dat de kachel samen met de petroleumcontainers op een droge en koele plaats wordt opgeborgen. Hoe een petroleumkachel veilig op te bergen.

Inhoudsopgave