De Beste Petroleumkachels van 2024

De Beste Petroleumkachels van 2023

Als je op zoek bent naar de beste petroleumkachel van 2024, ben je op de juiste plek. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste petroleumkachels, met beoordelingen, reviews en de beste aanbiedingen. We houden deze pagina up-to-date met de meest recente informatie en actuele prijzen en aanbiedingen, zodat je altijd de beste petroleumkachel kunt kopen.

Beste Petroleumkachel: ZIBRO LC-300

De ZIBRO LC-300 met CO² sensor is verkozen als beste petroleumkachel van 2024. Het is een eersteklas petroleumkachel die tot 32 m² vierkante meter aan ruimte kan verwarmen. Hij heeft een grote brandstoftank waardoor hij ideaal is voor langdurig gebruik. Het heeft ook automatische uitschakeling en kantelbeveiliging voor extra veiligheid.

BESTE Petroleumkachel 2024

ZIBRO LC-300 Petroleumkachel

De Zibro LC 300 Petroleumkachel met ingebouwde CO² sensor is overall als beste verkozen. De Zibro is snel en efficiënt om je huis te verwarmen. De kachel heeft een modern design en is gemakkelijk te bedienen, met een duidelijke digitale temperatuurweergave en instelbare thermostaat.

Bekijk de beste prijs bij:

Dit zijn de beste petroleumkachels van 2024

Je ziet hieronder de TOP 10 beste petroleumkachels van 2024. We hebben de Top 10 beste petroleumkachels geslecteerd op basis van prijs, functionaliteit, gebruikersgemak, veiligheid en het aantal positieve reviews.

 1. Beste laserkachel met CO² sensor
  Zibro LC 300 – Petroleumkachel
 2. Beste enkelbrander kouskachel
  Qlima R 4224 S TC-2 – Petroleumkachel
 3. Beste compact en eenvoudig
  EvoEnergy Petroleumkachel
 4. Beste makkelijk draagbare
  Foetsie H-229 – Petroleumkachel
 5. Beste laserkachel voor ruimtes tot 120 m³
  Zibro Laserkachel LC 30
 6. Beste petroleumkachel met omvalbeveiliging
  Foetsie H-359-TO Petroleumkachel
 7. Beste Laserkachel – 4.0 kW 160 m³
  Inverter 6008 – Petroleumkachel – Laserkachel
 8. Beste kouskachel enkelbrander
  Zibro RS-2222 – Petroleumkachel – Kouskachel
 9. Beste Petroleumkachel – Laserkachel – 4800 W
  Zibro LC-150 – Petroleumkachel – Laserkachel
 10. Beste elektronische petroleumkachel
  Qlima SRE3531C2 Elektronische Petroleumkachel

PS! Wil je weten welke petroleumkachels volgens Bol.com de TOP 10 beste zijn? Bekijk ze hier

Hoe kies ik de beste Petroleumkachel?

Het kan lastig zijn om een petroleumkachel te kiezen, aangezien er zoveel verschillende soorten beschikbaar zijn. Daarom heb ik de petroleumkachels ingedeeld in twee categorieën waarbij ik uitleg hoe ze werken en heb ik een selectie gemaakt van de beste petroleumkachels in elke categorie, om het kiezen van de juiste kachel voor jou te vergemakkelijken.

Je kunt de beste petroleumkachels verdelen in twee soorten:

 1. Elektrische
 2. Mechanische

Elektrische Petroleumkachel

Elektrische petroleumkachels, ook wel laser kachel genoemd, zijn uitgerust met een thermostaat, CO2-sensor en ventilator. De laser petroleumkachel heeft geen lont nodig. Elektrische injectie zorgt ervoor dat de perfecte hoeveelheid petroleum wordt verbrand om de gewenste temperatuur te behouden. Deze laatste werkt via een thermostaat. De elektrische petroleumkachel is uitermate geschikt om grote ruimtes snel verwarmd te krijgen. Het nadeel van deze apparaten is dat ze elektriciteit nodig hebben en ze zijn vaak wat duurder dan een mechanische petroleumkachel.

Bekijk hieronder de beste elektrische petroleumkachels van 2024:

Als je meer wilt weten over deze elektrische petroleumkachels of als je ze in de aanbieding wilt kopen bekijk dan onze prijsvergelijken pagina. Je ziet meteen waar je de petroleumkachel het goedkoopst kunt kopen.

Klik op onderstaande links voor reviews en aanbiedingen of scroll naar beneden.

Lees de reviews
Bekijk de aanbiedingen

Mechanische Petroleumkachel

Een mechanische petroleumkachel wordt ook wel een wiekkachel of kouskachel genoemd. Het werkt zonder elektriciteit en gebruikt batterijen om de lont aan te steken als het apparaat wordt ingeschakeld. Er zijn mechanische petroleumkachels met en zonder een CO2-sensor. De kachels met een CO2-sensor zullen automatisch uitschakelen en een storingscode weergeven als de lucht te zuurstofarm wordt. De mechanische petroleumkachels zijn uitermate geschikt met name de wat kleinere ruimtes verwarmd te krijgen.

De mechanische petroleumkachel is verkrijgbaar met en zonder CO2 sensor.

Lees hieronder wat het verschil is.

Mechanische petroleumkachel met CO2 sensor

Een ingebouwde CO2-sensor in een petroleumkachel kan helpen om de luchtkwaliteit in de ruimte te monitoren en te reguleren. CO2 is een gas dat wordt uitgestoten door mensen en dieren tijdens het ademen, en het kan ook worden uitgestoten door brandstoffen die worden verbrand, zoals petroleum. Een hoog CO2-gehalte in de lucht kan leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid en andere gezondheidsproblemen.

Door een CO2-sensor te hebben, kan de petroleumkachel automatisch aan- of uitschakelen om te voorkomen dat het CO2-gehalte in de lucht te hoog wordt. Dit kan helpen om de luchtkwaliteit in de ruimte te verbeteren en om de gezondheid van de bewoners te beschermen. Het kan ook helpen om energie te besparen, aangezien de kachel alleen zal werken wanneer het nodig is om het CO2-gehalte in de lucht te reguleren.

Bekijk hieronder de beste mechanische petroleumkachels MET CO2 sensor:

Mechanische petroleumkachel zonder CO2 sensor

Er zijn een aantal redenen waarom iemand ervoor zou kunnen kiezen om een petroleumkachel zonder CO2-sensor te kopen:

Kosten: Petroleumkachels met een ingebouwde CO2-sensor kunnen duurder zijn dan kachels zonder deze sensor. Als budget een belangrijke factor is, kan het kopen van een petroleumkachel zonder CO2-sensor een manier zijn om geld te besparen.

Gebruiksgemak: Sommige mensen vinden kachels met ingebouwde sensoren misschien moeilijker te bedienen of hebben de voorkeur voor een eenvoudigere bediening. In dat geval kan een petroleumkachel zonder CO2-sensor wellicht aantrekkelijker zijn.

Ruimte: Een petroleumkachel met een ingebouwde CO2-sensor kan groter zijn dan een kachel zonder deze sensor. Als ruimtegebrek een issue is, kan een kleinere petroleumkachel zonder CO2-sensor een goede optie zijn.

Persoonlijke voorkeur: Sommige mensen geven de voorkeur aan een petroleumkachel zonder ingebouwde sensoren omdat ze liever zelf de luchtkwaliteit in de ruimte monitoren en de kachel handmatig aan- of uitschakelen.

Het is belangrijk om te onthouden dat een petroleumkachel zonder CO2-sensor misschien niet zo efficiënt is als een kachel met deze sensor, omdat het CO2-gehalte in de lucht niet automatisch wordt gereguleerd. Dit kan leiden tot een slechte luchtkwaliteit en mogelijke gezondheidsproblemen voor de bewoners. Het is daarom aan te raden om goed na te denken over de voor- en nadelen van een petroleumkachel met of zonder CO2-sensor voordat je een beslissing maakt.

Bekijk hieronder de beste mechanische petroleumkachels ZONDER CO2 sensor:

Als je meer wilt weten over deze mechanische petroleumkachels. of als je ze wilt kopen met een aanbieding, klik dan op onderstaande links voor beoordelingen, reviews en actuele aanbiedingen of scroll naar beneden.

Lees de review

TIP!: Voor de mechanische petroleumkachels die geen ingebouwde CO2-sensor hebben raden wij aan om een losse koolmonoxidemelder te kopen en deze in de buurt van de kachel op te hangen om te waarschuwen voor te hoge concentraties van CO2.

VOORDELIG GEPRIJSD

Qlima R8128SC-2

Petroleumkachel

Deze Qlima R 8128S C-2 dubbelglasbrander met CO2 sensor is bijzonder compact, licht van gewicht en zeer eenvoudig te bedienen. Een stopcontact of lucifers zijn niet nodig. Met één druk op de knop wordt de kachel ontstoken.

Bekijk de beste prijs bij:

Dit artikel bekijkt en vergelijkt de beste petroleumkachels die je nu kunt kopen. Of je nu op zoek bent naar een kleine petroleumkachel voor persoonlijk gebruik of een grote unit om je hele huis te verwarmen, wij laten je zien wat je nodig hebt. Blijf deze winter warm met een van deze beste petroleumkachels!

Bekijk hier de beste petroleumkachels met thermostaat

Inhoud:

 1. Aanbeveling: De beste petroleumkachels 2024.
 2. Checklist: Hiermee moet je rekening houden bij het kopen.
 3. Bestsellers: De meest populaire petroleumkachels in één oogopslag.
 4. Aanbiedingen: Petroleumkachels vandaag in de aanbieding.
 5. Koopgids: Hoe je de juiste beslissing neemt.
 6. FAQ: Veel gestelde vragen en antwoorden over petroleumkachels.

Beste Petroleumkachels reviews

Ben je op zoek naar de beste petroleumkachel van 2024 met de beste reviews? Wij hebben de beste petroleumkachels voor jou op een rijtje gezet. Wil je weten hoe wij deze petroleumkachels hebben beoordeeld en getest? Lees dan verder..

PS! Wil je niet het hele artikel lezen maar meteen weten wat de TOP 10 beste petroleumkachels bij Bol.com is? Bekijk ze hier

1

ZIBRO LC-30 Petroleumkachel

 • Elektronische kachel

 • Met ventilator

 • Met CO2-Sensor

 • Energieklasse A

 • Verwarmt tot 48 m²

 • 3200 W vermogen

 • Prijs: ± € 450,-

4.999 Reviews

BESTE MET THERMOSTAAT

BESTSELLER

2

ZIBRO LC-320

Petroleumkachel

 • Elektronische kachel

 • Met ventilator

 • Met CO2-Sensor

 • Energieklasse A

 • Verwarmt tot 55 m²

 • 3200 W vermogen

 • Prijs: ± € 595,-

150 Reviews

BESTE MET STROOM


3

Tosai 360

Petroleumkachel

 • Mechanische kouskachel

 • Met CO2-Sensor

 • Zonder elektriciteit

 • Met kous (lont)

 • Verwarmt tot 33 m²

 • 3000 W vermogen

 • Prijs: ± € 399,-

13 Reviews

BESTE MECHANISCH

4

ZIBRO RS-22 Petroleumkachel

 • Mechanische kouskachel

 • Met CO2-Sensor

 • Zonder elektriciteit

 • Met kous (lont)

 • Verwarmt tot 32 m²

 • 2200 W vermogen

 • Prijs: ± € 439,-

420 Reviews

BESTE MECHANISCH

POPULAIR

5

Tosaï 241-A CE wiekkachel 2200 W

 • Mechanische wiekkachel

 • Met omvalbeveiliging

 • Zonder elektriciteit

 • Met wiek (lont) (kous)

 • Voor ruimtes tot 32 m²

 • 2200 W vermogen

 • Prijs: ± € 149,-

34 Reviews

BESTE MECHANISCH

6

Foetsie Kous Petroleumkachel

VOORDELIG

 • Mechanische kouskachel

 • Met 5 Liter tank

 • Zonder elektriciteit

 • Ook geschikt voor koken

 • Voor ruimtes tot 18 m²

 • 2200 W vermogen

 • Prijs: ± € 89,-

21 Reviews

BESTE OOK VOOR KOKEN

De petroleumkachels zijn heel populair en kunnen (tijdelijk) zijn uitverkocht. Wij hebben voor jou de beste alternatieven geslecteerd: bekijk hier de alternatieven

7

Qlima  R 4224 S TC-2

Petroleumkachel

 • Mechanische kouskachel

 • Met omvalbeveiliging

 • Zonder elektriciteit

 • Met kous (lont)

 • Verwarmt tot 26 m²

 • 2400 W vermogen

 • Prijs: ± € 439,-

9 Reviews

BESTE MECHANISCH

8

Corona RX 2485 Petroleumkachel

 • Mechanische kouskachel

 • Met omvalbeveiliging

 • Zonder elektriciteit

 • Met kous. 

 • Voor ruimtes tot 26 m²

 • 2400 W vermogen

 • Prijs: ± € 309,-

2 Reviews

BESTE MECHANISCH

9

VELLEMAN TC84100N
Petroleumkachel

 • Mechanische kouskachel

 • Met 4.6 L tank

 • Zonder elektriciteit

 • Ook geschikt voor koken

 • Voor ruimtes tot 18 m²

 • 2600 W vermogen

 • Prijs: ± € 98,-

448 Reviews

BESTE MECHANISCH

Bekijk hier meer petroleumkachels met ventilator

Wat is de beste petroleumkachel van 2024?

Na het lezen van bovenstaande weet je hoe je kunt besluiten welke kachel het beste voor jou is. Om het je nog makkelijker te maken hebben we hieronder de beste petroleumkachels voor jou op een rijtje gezet met de voor en nadelen. Lees ook de bij behorende review.

 1. Qlima R 4224 S TC-2 Petroleumkachel
 2. Zibro RS 220 Petroleumkachel
 3. ZIBRO LC-30 Petroleumkachel
 4. ZIBRO LC-32 Petroleumkachel
 5. Tonysun Petroleumkachel
 6. Kero 360A Tosai Petroleumkachel
 7. Tosaï 241-A CE Petroleumkachel
BESTE MECHANISCHE

Qlima R 4224 S TC-2 petroleumkachel

Qlima R 4224 S TC-2 - petroleumkachel - kouskachel - - Zwart

Qlima R 4224 S TC-2 - petroleumkachel - kouskachel - - Zwart, Qlima

11 reviews

De Qlima R 4224S TC-2 petroleumkachel is een compacte en lichte enkelvoudige brander, gemakkelijk te gebruiken waar je maar wilt. Hij heeft geen stopcontact, gasaansluiting of afvoer nodig en biedt een aangename stralingswarmte. De R 4224S TC-2 is stil en brengt snel de ruimte op temperatuur dankzij het enkelvoudige verbrandingssysteem (750ºC).

De kachel heeft ook een duurzaam vonkontstekingssysteem (spark ignition) zonder onderhoud en wordt snel ontstoken met één druk op de knop. De omvalbeveiliging, veiligheidsstop en safe top zorgen voor veilig gebruik. De kachel wordt geleverd met een brandstofhevelpomp.

De Qlima R 4224S TC-2 petroleumkachel heeft omval- en oververhittingsbeveiliging, een “safe top” en een dop waarmee je de brandstof kunt bijvullen zonder je handen vies te maken. Het is een enkelbrander met een vermogen van 2.4 kW en heeft afmetingen van 50x46x30 cm en een gewicht van 8.6 kg. Hij is verplaatsbaar en heeft geen afvoer nodig. Hij is geschikt voor ruimtes met een oppervlakte van 16 tot 34 m² of een inhoud van 40 tot 85 m³. Hij verbruikt ongeveer 0.250 liter brandstof per uur en heeft een tankinhoud van 4.2 liter, wat ongeveer 16.8 uur brandtijd geeft. De tank heeft een anti-lekkage dop. De kachel heeft geen stroomverbruik, heeft geen batterijen nodig en heeft geen CO²-sensor. Hij wordt geleverd met een Qlima-kous en een brandstofhevelpomp, maar heeft geen transportdop. Hij heeft een garantie van 4 jaar.

Zibro RS 220 mechanische petroleumkachel

Pluspunten

 • Geen afvoer of gasaansluiting nodig
 • Gemakkelijk te verplaatsen
 • Snel op temperatuur

Minpunten

 • Kan soms duurder zijn in aanschaf en onderhoud dan andere kachels.

Met 11 overwegend positieve reviews is deze petroleumkachel een echte aanrader!

Bekijk beste prijs bij Bol.com

BESTE MECHANISCHE

Zibro RS 220 mechanische petroleumkachel

344 reviews

Zibro RS-220 Petroleumkachel Kouskachel 2.2 kW 80 m³ CO² sensor

Zibro RS-220 Petroleumkachel Kouskachel 2.2 kW 80 m³ CO² sensor, Zibro

Bovenstaande petroleumkachel niet meer te koop? Bekijk ook onderstaande modellen:

 1. ZIBRO RS-2222 Petroleumkachel
 2. Qlima R 4224 S TC-2 Petroleumkachel
 3. ZIBRO C-30 Petroleumkachel
 4. ZIBRO LC-32 Petroleumkachel
 5. ZIBRO LC 300 Petroleumkachel
 6. ZIBRO LC-150 Petroleumkachel

Licht en compact: met een gewicht van 7,5 kg en compacte afmetingen is de Zibro RS 220 mechanische verwarming vooral populair bij kampeerders. Het vermogen van max. 2,2 kW is voldoende om een oppervlakte tot 35 m² te verwarmen. De kopers omschrijven de stralingswarmte als zeer aangenaam en rustgevend.

Eigenschappen: Petroleumkachel, vermogen: max. 2.200 watt, voor maximaal 35 m², energieverbruik: 0,2 liter per uur, met piëzo-ontsteking, afmetingen: 28,1 x 44,6 x 42,2 cm, gewicht: 7,5 kg

Aanbevolen voor ruimte tot: 24 m² W | Type: Petroleumkachel | RS-220 Geschikt voor ruimtes tot: 32 m² | 1 warmtestand(en)

De geïntegreerde piëzo-ontsteker werkt op batterijen (type C babycellen), dus er is geen voeding nodig. Veel gebruikers vinden het energieverbruik van rond de 0,2 liter per uur erg zuinig. Aanbevolen brandstof Toyotomi Plus

Doordat de warmte naar voren en naar boven uitstraalt, warmt de Zibro RS 220 mechanische warmtestraler volgens gebruikers relatief snel de ruimte op. Vooral in het begin en ook bij het uitschakelen ontwikkelt zich een duidelijk waarneembare geur, die eenvoudig kan worden gecontroleerd door ventilatie.

 • 2200 Watt
 • Mechanisch
 • Zonder stroom
 • Met CO2-sensor

Sommige gebruikers melden dat de temperatuur van de Zibro RS 220 mechanische verwarming niet kan worden geregeld. Een blik op de gebruiksaanwijzing leert echter dat de temperatuur kan worden aangepast via de hoogte van de vlam.

Het is zeer voordelig dat de kachel kort na het uitschakelen weer in gebruik kan worden genomen. In tegenstelling tot gaskachels heb je geen wachttijden om af te koelen.

Zibro RS 220 mechanische petroleumkachel

Pluspunten

 • Piezo-ontsteker met batterijvoeding
 • Laag energieverbruik (0,2 liter/u)
 • Compacte afmetingen
 • Transporteerbaar dankzij het lage gewicht (7,5 kg)
 • Zeer geschikt voor de luifel

Minpunten

 • In het begin kan het een beetje naar petroleum ruiken

Petroleumkachel aanbieding Amazon

Bestel en of vergelijk de petroleumkachel aanbieding bij Amazon.nl. De petroleumkachel wordt vaak samen gekocht met onderstaande bijbehorende producten:

Bekijk beste prijs bij Amazon.nl
Bekijk beste prijs bij Bol.com

BESTE KOUSKACHEL

2. Tonysun / Foetsie kous Petroleumkachel

Foetsie H-229 - Petroleumkachel - 2.5 kW 15 m²

Foetsie H-229 - Petroleumkachel - 2.5 kW 15 m², Foetsie

316 Reviews

Eigenschappen: lontkachel (lont), ook te gebruiken als kooktoestel, tankinhoud: 5 liter, brandduur: tot 17 uur, warmtevermogen: max. 2500 watt, gewicht: 4,8 kilogram

Eenvoudige petroleumkachel voor tenten en buitenruimtes: De petroleumkachel van 5 liter is een eenvoudige petroleumbrander, die volgens de kopersbeoordeling effectief warmte afgeeft. Veel kopers melden dat ze het gebruiken voor tenten, luifels, kassen, buitenshuis en binnenshuis.

Hoewel de kachel eruitziet als een petroleumlantaarn, is hij aanzienlijk groter (33,02 cm in diameter) en warmt hij meer op dan veel kopers hadden verwacht. De fabrikant specificeert een maximale warmteafgifte van 2200 tot 2500 watt.

 • Lange verwarmingsduur – tot 17 uur dankzij een grote tank van 5 liter
 • De petroleumkachel heeft een in hoogte verstelbare beschermingsmand van ca. 35-45 cm.
 • Diameter is 33 cm, slechts 4,8 kg leeggewicht. Optioneel ook als fornuis te gebruiken door het meegeleverde opzetstuk.
 • 2200 tot 2500 watt verwarmingsvermogen/uur.
 • Kous met lange levensduur

Buiten gebruiken sommige kopers het om hun voeten warm te houden onder de eettafel. Daarnaast kan de petroleumkachel 5 liter tank ook als petroleumkachel gebruikt worden. Daarom gebruiken sommige kopers de petroleumkachel ook als noodback-up.

Om als fornuis te gebruiken, moet het rooster op een lager niveau worden ingesteld. Dan kan het water vrij snel aan de kook worden gebracht, melden de kopers.

Als je de petroleumkachel 5 liter tank in tenten en binnenshuis gebruikt, vertellen sommige kopers dat je de kerosine kunt ruiken.

Tonysun / Foetsie kous Petroleumkachel

Pluspunten

 • Goede thermische prestaties
 • Ook te gebruiken als campingkachel
 • In hoogte verstelbare beschermmand van ca. 35 – 45 cm
 • Grote tank met 5 liter inhoud
 • Geschikt voor goed geventileerde binnen- en buitenruimtes

Minpunten

 • Met het aansteken van de kachel kan het wat naar petroleum gaan ruiken

Petroleumkachel aanbieding Bol.com

Bestel en of vergelijk de petroleumkachel aanbieding bij Bol.com. De petroleumkachel wordt vaak samen gekocht met onderstaande bijbehorende producten:

Petroleumkachel aanbieding Amazon

Bestel en of vergelijk de petroleumkachel aanbieding bij Amazon.nl. De petroleumkachel wordt vaak samen gekocht met onderstaande bijbehorende producten:

Bekijk de beste prijs bij Amazon.nl
Bekijk de best prijs bij Bol.com

ZIBRO LC 30 Elektrische Petroleumkachel Aanbieding

De ZIBRO LC 30 elektrische petroleumkachel met thermostaat is voordelig en in de aanbieding te koop bij Amazon en Bol.com. Bekijk hieronder bij wie je goedkoop uit bent. Soms ben je wel meer dan € 100 euro goedkoper uit!

Zibro Laserkachel LC 30 - voor ruimtes tot 120 m³

Zibro Laserkachel LC 30 - voor ruimtes tot 120 m³, Zibro

5.073 Reviews bij Amazon.nl

BESTE ELEKTRONISCHE

Zibro LC-30 elektronische petroleumkachel

De Zibro LC 30 elektrische laserkachel is een compacte verwarming die ideaal is voor het verwarmen van kleinere ruimtes zoals hobbyruimtes, tuinhuizen, vakantiehuisjes en partytenten. Het heeft een elektronisch gestuurde brander en kan worden bediend met een minimale hoeveelheid stroom. Gasaansluiting of afvoer is niet nodig, en de kachel produceert geen geur wanneer het wordt gebruikt met de juiste brandstof.

Eigenschappen

 • Meest populaire elektronische laserkachel met thermostaat
 • Beste capaciteit / prijsverhouding
 • Compact exclusief ontwerp
 • Meerdere veiligheidsvoorzieningen
 • Met CO2-Sensor
 • Afneembare tank van 5,4 liter
 • Maximale brandduur 65 uur
 • Geschikt voor ruimtes tot: 48 m²
 • Makkelijk te installeren
 • 4 jaar garantie
 • Gemaakt in Japan

Korte omschrijving

De kachel is voorzien van een elektronische computer met thermostaat die de temperatuur nauwkeurig kan instellen en een timer heeft voor het programmeren van de verwarming. Het heeft ook een snelle elektronische starter waardoor het binnen enkele minuten op volle capaciteit werkt en de ruimte snel opwarmt. Wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, zal de kachel op een lager niveau werken en weer op een hoger niveau werken als de temperatuur daalt.

Welke petroleum is de beste?

Het is ontworpen voor het gebruik van watervrije, zuivere petroleum van hoge kwaliteit, andere brandstoffen kunnen leiden tot storingen, onvolledige verbranding, beperkte levensduur van de kachel, rook en stank en aanslag op het rooster of de mantel. De juiste brandstof is dus essentieel voor een veilig, efficiënt en comfortabel gebruik van de kachel.

Petroleum aanbieding

De ZIBRO LC 30 elektrische petroleumkachel werkt alleen met goedgekeurde brandstoffen van het merk Firelux en Qlima. Deze zuivere petroleum is verkrijgbaar in de aanbieding hieronder:

Zibro LC-30 petroleumkachel met thermostaat kopen

Voordelen

 • Hoog vermogen tot 3.000 watt
 • Met CO2-Sensor
 • Automatisch reinigingssysteem
 • Automatische uitschakeling bij zuurstofgebrek en kantelen
 • De ventilator is zeer stil

Nadelen

 • Wordt heet aan de voorkant
BESTE ELEKTRONISCHE

Zibro LC-32 elektronische petroleumkachel

534 Reviews

Zibro LC 32 - Petroleumkachel - Laserkachel - 120 m³

Zibro LC 32 - Petroleumkachel - Laserkachel - 120 m³, Zibro

Aanbevolen voor ruimte tot: 52 m² W | Type: Petroleumkachel | LC 32 Geschikt voor ruimtes tot: 52 m² | 15 warmtestand(en)

Bovenstaande petroleumkachel niet meer te koop? Bekijk ook onderstaande modellen:

 1. ZIBRO LC 30 Petroleumkachel
 2. ZIBRO LC 300 Petroleumkachel
 3. ZIBRO RS-2222 Petroleumkachel
 4. Qlima R 4224 S TC-2 Petroleumkachel
 5. ZIBRO LC-150 Petroleumkachel

Eigenschappen: Petroleumkachel, vermogen: max. 3.000 watt, tankinhoud: 5,4 liter, brandduur max. 65 uur, automatische uitschakeling bij zuurstofgebrek, gewicht 8 kg

Hoge warmteafgifte en toch zuinig: De Zibro LC-32 petroleumkachel is een moderne petroleumkachel van de Japanse fabrikant Zibro. Het beschikt over automatische ontsteking en een state-of-the-art wickless injectieproces. De tank is gevuld met een handmatige handpomp.

Veel kopers prijzen vooral de goede warmteafgifte en het zeer zuinige aardolieverbruik. Zeker met de momenteel hoge prijzen voor kerosine heeft de Zibro LC-32 petroleumekachel volgens de kopers door zijn lage verbruik een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. De fabrikant geeft een verbruik op van 0,083-0,313 liter/uur en een maximale brandduur van 65 uur bij een volle tank.

Voor de werking is een aansluiting op het lichtnet (of een externe stroombron) vereist, aangezien de ontsteking, programmering en display stroom nodig hebben.

Ook op het gebied van veiligheid kan de Zibro LC-32 petroleumkachel bij veel kopers punten scoren. Positief wordt vaak genoemd dat hij een automatische uitschakeling heeft die de petroleumkachel uitschakelt als er zuurstofgebrek is of als deze dreigt om te vallen.

De bedieningsknoppen kunnen worden vergrendeld door de kinderbeveiliging. De petroleumkachel Zibro LC-32 wordt echter zo heet als hij aan de voorkant in gebruik is, dat je kleine kinderen niet zonder toezicht mag laten spelen, merkt een koper op.

Volgens sommige kopers is na het aansteken en uitschakelen een duidelijke geur van petroleum waarneembaar, wat echter in de basis typerend is voor een petroleumkachel.

Zibro LC-32 elektronische petroleumkachel

Voordelen

 • Hoog vermogen tot 3.2000 watt
 • Waar voor je geld
 • Automatisch reinigingssysteem
 • Automatische uitschakeling bij zuurstofgebrek en kantelen
 • De ventilator is zeer stil.

Nadelen

 • Wordt heet aan de voorkant

Klanten kochten ook:

Zibro LC-32 elektronische petroleumkachel kopen?

Bekijk de Beste Prijs bij Amazon.nl
Bekijk de Beste Prijs bij Bol.com

BESTE MECHANISCHE

Kero 360A Tosai Petroleumkachel

Tosai 360 A Petroleumkachel 3.0 kW 120 m³

Tosai 360 A Petroleumkachel 3.0 kW 120 m³, Tosai

13 reviews | Aanbevolen voor ruimte tot: 33 m² W | Type: Petroleumkachel | 360A | Geschikt voor ruimtes tot: 48 m² | 1 warmtestand(en)

De petroleumkachel KERO 360A Tosai kan onderweg worden gebruikt en is dankzij de draaggrepen gemakkelijk te vervoeren. Of het nu in de tuin, op het terras, in de garage of op de camping is! Met deze kachel hoef je niet meer kou te lijden! De krachtige 3000 watt bieden een goede warmtebron. Uiteraard is dit apparaat ook te gebruiken als noodverwarming bij stroomuitval!

De kachel heeft een sterke warmtecapaciteit van 3kW. Daarnaast is de KERO 360A Tosai petroleumkachel voorzien van een luchtsensor, noodstopschakelaar en een uitneembare handtank. Dit maakt een schone vulling van de 4 liter tank mogelijk waarmee je tot +/- 13,4 uur gezellige warmte kunt produceren. Het kan bij het starten en stoppen naar petroleum ruiken. Je kunt dit voorkomen door de kachel buiten te starten.

De KERO kachels zijn de ideale tussen- en bijverwarming voor geventileerde ruimtes vanaf 46 m3, zoals appartement/woning, terras, garage, tuinhuisje, werkplaats, camping en nog veel meer.

Onafhankelijk, zuinig, milieuvriendelijk en krachtig.

De KERO 360A Tosai heeft een luchtsensor (niet te verwarren met een CO2-sensor, de kachel heeft er GEEN CO2-sensor !). Als een ruimte te klein is of er onvoldoende lucht is, schakelt de petroleumkachel zichzelf automatisch uit. Hij heeft een uitneembare brandstoftank met een inhoud van 4 liter en een elektrische batterijontsteking. Het heeft ook een CE-certificering.

Natuurlijk hangt de geur ook af van de kwaliteit van de petroleum. Gebruik daarom onze zeer zuivere Petromax (Pelam) petroleum of Petromax alkaanlampolie.

Het apparaat is niet geschikt voor volledig gesloten ruimtes. Bij gebruik als noodkachel moet voor voldoende zuurstoftoevoer worden gezorgd.

Kenmerken:

 • Enkele brander, lontapparaat (lont gaat ca. 1 jaar mee, kan hier worden bijbesteld)
 • Mobiel bruikbaar
 • Automatische uitschakeling in abnormale omstandigheden (onvoldoende ruimte, onvoldoende lucht) => Lucht – Sensor
 • Automatisch noodstopcircuit
 • Gebruikershandleiding in 7 talen

Technische specificaties:

 • Warmtecapaciteit (kW): 3, instelbaar tot 10% met de lont
 • Geschikte kamergrootte (m³): vanaf 46
 • Tankinhoud (l): 4.0
 • Bedrijfsduur/tank: +/- 13,4 uur
 • Afmetingen (BxDxH in cm): 50x47x31
 • Gewicht (kg): 9.2

Voor de werking van het apparaat zijn vier batterijen van het type R14 nodig, die niet bij de levering zijn inbegrepen. Evenzo wordt er geen batterijklepje meegeleverd. We weten niet waarom de fabrikant bespaart.

 • Bestel ook meteen de juiste alkaan lampolie. Hier
 • Pelam Petroleum. Hier
 • Pelam Petroleum 10 liter jerrycan. Hier

Verschil tussen petroleum en alkaan: De alkaan ruikt minder omdat hij zuiverder is. Dus comfortabeler voor interieurs.

Kero 360A Tosai Petroleumkachel

Pluspunten

 • Zeer efficiënt
 • Makkelijk te gebruiken
 • Automatische uitschakeling
 • Uitneembare tank

Minpunten

 • Vervangende delen moeilijk te verkrijgen

Bekijk de beste prijs bij Bol.com

BESTE KLEINE PETROLEUMKACHEL

Tosaï 241-A CE Petroleumkachel

34 reviews gevonden, vergeleken en bekeken bij: Gamma, Bol.com en Amazon

De Kero 241 / Tosai 241 petroleumkachel is ideaal voor in huis, kantoor of serre. Hij heeft geen stekkers of snoeren nodig omdat hij geen netstroom nodig heeft, dus hij is perfect voor noodverwarming of gemakkelijk door het huis te vervoeren. Het is ook een van de meest betaalbare kachels op de Nederlandse markt

Sneluitschakelsysteem, bescherming tegen kantelen, de meest compacte op de markt.

Het is CE-goedgekeurd en bevat anti-kiepmaatregelen voor extra veiligheid.
Het is klein, helpt ruimte te besparen, zonder de verwarmingsprestaties te beïnvloeden. Hij weegt slechts 6,1 kg (leeg), dus het is ook niet bepaald een karwei om mee te nemen.

 • Vermogen 2.200 watt
 • Kamergrootte tot 90 kubieke meter
 • Verbruik 0,2-0,25 liter per uur
 • Tankinhoud 4 liter
 • Bedrijfsduur ca. 16 uur bij vollast
 • Afmetingen 34 x 34,5 x 39,5 cm.
 • Gewicht 6.5kg
 • Kleur antraciet
 • Enkele lont brander
 • Flexibel inzetbaar
 • Automatische uitschakeling
 • Anti-kantelvoorziening
 • CO2-sensor

Tosaï 241-A CE Petroleumkachel

Pluspunten

 • Een klein handig kacheltje
 • Kouskachel zonder stroom
 • Voor camping, terras, tuin, weekendhuis, prieel, garage, serre, kantoor etc.
 • Uitneembare tank
 • CO2-sensor

Minpunten

 • Minder geschikt voor grote ruimtes

Aanbevolen voor ruimte tot: 24 m² W | Type: Petroleumkachel | 241 A CE | Geschikt voor ruimtes tot: 32 m² | 1 warmtestand(en)

Wat zijn de voordelen van deze verwarming?
Wat is het stroom- en brandstofverbruik van deze kachel?
Wat zijn de afmetingen van deze kachel?
Waarom zou ik een paraffineverwarmer gebruiken in plaats van een luchtverhitter of staafverwarmer?
Welke brandstof kan ik in deze kachels gebruiken?
Ruiken ze?
Kan ik deze kachels gebruiken als ik astma heb?
Zijn ze veilig voor kinderen?
Ik heb de verkeerde brandstof in mijn kachel gebruikt en nu werkt het niet. Kan ik het retourneren?
Waarom kan ik geen kerosine gebruiken in deze kachels?
Ik heb de kachel geopend en er olie in gedaan. Kan ik het retourneren?
Hoe verander ik de Wick op mijn Paraffine Wick Heater?
Wick-gebruiksinformatie

Bekijk de beste prijs bij Amazon.nl
Bekijk de beste prijs bij Bol.com

Petroleumkachel checklist

 • Gebruik: Voor zowel verwarming alsook voor koken is er een petroleumkachel beschikbaar. Er zijn modellen met en zonder uitlaatpijp en met en zonder CO2-sensor voor gebruik binnenshuis.
 • Vermogen: Het vermogen van de kachels varieert tussen de 2.000 en 6.000 watt. Kleine petroleumkachels verwarmen ruimtes met 20 m², grote apparaten verwarmen tot 80 m².
 • Grootte: Als je een mobiele verwarming wilt moet de petroleumkachel zo klein mogelijk zijn. Grotere modellen worden meestal op een vaste locatie gebruikt.
 • Veiligheid: Moderne petroleumkachels hebben tal van veiligheidsvoorzieningen zoals kantel beveiliging en CO2-sensor, wat betekent dat een petroleumkachel veilig is.
 • Tank: De tankgrootte bepaalt hoe lang de kachel brandt. De tankinhoud van een petroleumkachel ligt tussen de drie en vijf liter.
 • Verbruik: Moderne petroleumkachels verbruiken slechts 80 milliliter per uur, terwijl andere 300 milliliter nodig hebben. Daarom moet altijd rekening worden gehouden met de energie-efficiëntieklasse.

Bestsellers: De meest populaire petroleumkachels

Dit zijn de beste en meest populaire petroleumkachels van 2024.

BESTE PETROLEUMKACHELS
1
ZIBRO RS-220 Petroleumkachel

ZIBRO RS-220 Petroleumkachel

 • Beste algemeen
 • 2200 Watt
 • Mechanisch
 • Zonder stroom
 • Met CO2-sensor
9.8
Bol.com
Amazon