Geld verdienen ondanks Coronavirus

Terwijl we ons aanpassen aan het leven met het nieuwe coronavirus om ons heen, veranderen ons gedrag en gewoonten snel. Wat zal de impact zijn van deze veranderingen op de organisaties en industrieën om ons heen?

We zien globaal drie bedrijfscategorieën:

 • De winnaars: sectoren die hiervan zullen profiteren;
 • De verliezers: sectoren die zullen lijden;
 • De inbetweeners: sectoren die beide kanten op kunnen gaan, afhankelijk van hoe ze reageren.

De derde categorie is het meest interessant, omdat de acties die ze nu ondernemen, hen in een van de eerste twee categorieën zullen plaatsen. Laten we ze om beurten bekijken.

Online geld verdienen cursussen

Leer van Coronavirus en onderneem actie! Investeer in je toekomst en leer online geld verdienen met de TOP 3 beste online ondernemen cursussen van Nederland:

 • E-commerce: Bol.com Masterclass

  Jia Ruan leer je met 5 simpele stappen een succesvolle internet business op te starten ook al heb je geen verstand van internetmarketing.
 • Affiliate Marketing: Affiliate Marketing Revolutie

  Jacko Meijaard leert je een passief inkomen opbouwen. Geld verdienen terwijl je slaapt of offline bent. Geen technische kennis nodig.
 • Online programma: MPOP Business School

  MPOP (Maak Prachtige Online Programma’s) van Simone Levie is dé business opleiding waarin je als ondernemer leert om je kennis online te maken, te publiceren en te verkopen.

De winnaars

Deze sectoren bevinden zich in de |gelukkig toeval van de geschiedenis. Door een basiscompetentie toe te passen, zouden ze moeten gedijen. De natuurlijke strategie van deze bedrijven is om agressief te investeren in kansen en groei.

E-commerce marktplaatsen

Mensen gaan online om hun boodschappen te doen. Amazon voegt al 100.000 nieuwe banen toe om de extra vraag te beheren. Sommige andere marktplaatsen worstelen om capaciteit toe te voegen. Zo heeft rrm grote online kruidenier nieuwe bestellingen opgeschort totdat het zijn achterstand in leveringen kan wegnemen.

Sommige marktplaatsen wenden zich tot technologie voor hulp. De Chinese e-commerce gigant JD.com gebruikt onbemande voertuigen om voedsel en medische benodigdheden te leveren in Wuhan.

Farmaceutica

Farmaceutische bedrijven spelen onvermijdelijk een grote rol in de crisis. Gilead, die de rechten bezit op de behandeling van Remdesivir; Moderna, actief bezig met een vaccin; Roche, een belangrijke leverancier van testkits; en Fujifilm, met het bestaande behandelingsmedicijn Avigan, zullen er allemaal baat bij hebben.

Logistiek / levering

Omdat mensen over de hele wereld hun huis niet mogen verlaten, moeten producten en diensten worden geleverd. Cainiao, de logistieke afdeling van Alibaba Group, lanceerde op 25 januari het Green Channel-initiatief als reactie op de toegenomen vraag naar beschermende kleding en medische benodigdheden, vooral voor medisch personeel in de frontlinie in de provincie Hubei. In slechts negen dagen ontving Cainiao meer dan 7.000 telefoontjes en verscheepte meer dan 5 miljoen medische producten naar Wuhan en de naburige steden.

Ondertussen heeft de Britse bezorg-app Deliveroo een ‘contactloze drop-off service’ gelanceerd. Dit biedt restaurants extra verpakkingen en zegels voor bestellingen die voor de deur van de klant moeten worden achtergelaten.

Videovergaderen

Opstarten van videoconferenties Zoom heeft enorm geprofiteerd. De verkoop en aandelenkoers van het bedrijf zijn in 2020 al meer dan 50% gestegen. Webex van Cisco en Skype en Teams van Microsoft zien ook grote stijgingen in de verkoop. De meesten bieden tijdens de uitbraak speciale aanbiedingen voor hun conferentiediensten.

Streamen en gamen van entertainment

Platforms zoals Netflix, Amazon Prime-video en Disney + melden allemaal meer kijkers. Online gamingplatforms ervaren ook record volumes.

De verliezers

Voor de verliezers hebben hun managers en bazen een enorme inspanning nodig om hen door de crisis te loodsen. Zelfs als ze slagen, zullen velen ernstig worden beschadigd. De natuurlijke strategie in deze sectoren zal zijn om kosten te besparen, de risico’s te verminderen en klaar te zijn om terug te keren wanneer de omstandigheden verbeteren.

Luchtvaartmaatschappijen, treinen en cruiseschepen

De wereldwijde luchtvaartindustrie heeft gezegd dat het tot wel 200 miljard dollar noodhulp nodig heeft, en Boeing heeft 60 miljard dollar gevraagd aan hulp aan lucht- en ruimtevaartfabrikanten, aangezien de internationale reisindustrie geld bloedt. Norwegian heeft al 85% van zijn routes afgesneden en 90% van zijn personeel ontslagen. Virgin Atlantic is van plan om in de maand april tot 85% van haar vloot te parkeren en vraagt het personeel de komende drie maanden acht weken onbetaald verlof op te nemen om banenverlies te voorkomen.

LAG, moederbedrijf van British Airways, Iberia, Aer Lingus, Level en Vueling, zal de capaciteit in april en mei (2020) met 75% verminderen, terwijl de Air France-KLM-groep de capaciteit met 80% tot 90% zal verminderen. De meeste cruiseschipmaatschappijen hebben hun activiteiten gestaakt en voor sommigen is een faillissement waarschijnlijk.

Toerisme

De US Travel Association voorspelt dat bijna 5 miljoen reisgerelateerde Amerikaanse banen verloren zullen gaan. Dit is meer dan 25% van de 15,8 miljoen Amerikanen die in de sector werken. Elders is de situatie even ernstig. Zo zijn alle skigebieden in Italië, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland voor het seizoen gesloten.

Olie en gas

Op 1 januari werd een vat ruwe olie verkocht voor 67,05 dollar op de NASDAQ-beurs in New York. Op het moment van schrijven handelde het rond ongeveer US $ 26 per vat. De oliereserves van bedrijven zijn dus minder dan de helft waard aan het begin van het jaar. De waarde van reuzen zoals BP weerspiegelt dit – op 19 maart (2020) was het 51% waard van wat het begin januari was.

Volgens het International Energy Agency zal de wereldwijde vraag naar olie voor het eerst sinds 2009 dalen. Vergelijk dit met de voorspelling van het agentschap in februari, toen het een jaarlijkse groei van 825.000 vaten per dag verwachtte.

Investeringsbankieren

Honderden investeringsbankiers in Londen en New York zullen hun baan verliezen als gevolg van een inzinking in het sluiten van deals. Aandelen van toonaangevende Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Bank of America en Citigroup zijn allemaal met meer dan 30% gedaald ten opzichte van de hoogtepunten van januari.

Financial News sprak met senior investeringsbankiers in Londen die een daling van de vergoedingen tot 50% in de eerste zes maanden van 2020 voorspelden. Dat zou ongeveer 10,7 miljard dollar (9 miljard pond) aan inkomstenderving bij aandelendeals betekenen – de slechtste eerste helft van een jaar sinds 2009.

Traditionele detailhandel

Omdat mensen thuis zijn, heeft het weinig zin om traditionele winkels open te houden. De grootste Amerikaanse winkelcentrumeigenaar, Simon Property Group, kondigde op 18 maart aan dat het alle winkelcentra in het hele land zou sluiten. Soortgelijke beslissingen zijn nu ook genomen in heel Europa en Azië. Afgezien van kruideniers en apotheken, zal het lang duren voordat de traditionele detailhandel herstelt.

Professionele sport en entertainment

Italië, het zwaarst getroffen land van Europa, annuleerde alle sportevenementen tot ten minste 3 april. Frankrijk, Spanje, Duitsland en het VK volgden snel dit voorbeeld. De Copa America- en Euro 2020-voetbaltoernooien van dit jaar zijn uitgesteld tot 2021.

De Major League Soccer in Noord-Amerika, de National Basketball Association en de National Hockey League hebben hun seizoenen opgeschort en de toegang tot kleedkamers beperkt tot spelers en ‘essentiële staf’. Het African Nations Championship 2020-voetbaltoernooi dat in april in Kameroen staat gepland, is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Lange annuleringen betekenen grote verliezen voor sportkanalen en het traditionele kabel-tv-ecosysteem, omdat live sport miljoenen kijkers ervan heeft weerhouden het snoer door te trekken.

Bioscopen

Analisten voorspellen dat de wereldwijde filmindustrie te maken krijgt met een verlies van 5 miljard dollar (4,2 miljard pond) als gevolg van verminderde box office-inkomsten en productiebeperkingen. Dat kan groeien als meer landen mensen dwingen thuis te blijven of de openbare ruimte sluiten.

De inbetweeners

Deze sectoren zullen het waarschijnlijk moeilijk hebben als ze doorgaan zoals ze zijn. Veel bedrijven zullen falen, hoewel enkelen hun bedrijfsmodellen zullen aanpassen om te profiteren van nieuwe en opkomende kansen. In sommige gevallen zal dit een solide basis vormen voor blijvend succes.

Bankieren

De meeste banken zullen geld verliezen omdat particulieren en bedrijven moeite hebben om leningen terug te betalen. Als de wereldeconomie in een recessie belandt, wat zeer waarschijnlijk lijkt, zal ook de markt voor financiële producten dalen.

Banken kunnen echter welwillendheid genereren bij bedrijven die hulp nodig hebben en relaties opbouwen met nieuwe klanten. Verschillende gevestigde bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, waaronder Barclays, Santander en RBS, bieden al noodleningen en rekening-courantkredieten aan risicoklanten aan. Veel consumenten hebben tijdelijke oplossingen nodig, die een piek in de vraag naar kleine en middelgrote leningen kunnen opleveren.

Gezondheidszorg

Sommige spelers in deze sector komen met nieuwe ideeën die de gezondheidszorg kunnen verbeteren. Anderen zullen voorbij het breekpunt worden geduwd en zullen nooit meer terugkeren.

Het Chinese digitale bedrijf Baidu is een van degenen die snel tot innovatief is geweest. Het lanceerde een Fight Pneumonia-app om het publiek in realtime te helpen nauwkeurige en nuttige informatie over de epidemie te krijgen. Het biedt zijn online medisch adviesplatform ook gratis aan gebruikers die COVID-19-consulten zoeken. Hierdoor hebben meer dan 100.000 artsen in heel China gereageerd op tientallen miljoenen vragen.

Baidu heeft ook een intelligente unit voor de gezondheidszorg uitgebracht die via een chatbot op veelgestelde vragen reageert. Deze zogenaamde “callbot” voert geautomatiseerde telefoontjes uit om mensen te vragen naar hun recente reizen, gezondheidstoestand en contacten.

Productie

Veel fabrikanten zullen het moeilijk hebben omdat de goederen die ze produceren niet langer in trek zijn, maar wendbare operators zullen overschakelen op het maken van verschillende producten. Zo heeft de Chinese autofabrikant BYD productielijnen geopend voor chirurgische maskers en handontsmetters. Het was een van de 2500 Chinese bedrijven die reageerde op een oproep van president Xi Jinping voor een ‘volksoorlog’ tegen het virus.

GM, Ford en Tesla praten over het produceren van ventilatoren. LVMH, het Franse bedrijf voor luxegoederen achter Louis Vuitton, Christian Dior en Givenchy, verschuift ook om handontsmetters te produceren en streeft naar 12 ton binnen de eerste week van productie. LVMH geeft het product gratis aan de Franse autoriteiten om in ziekenhuizen te distribueren.

Onderwijs

De meeste scholen, universiteiten en particuliere onderwijsinstellingen hebben hun deuren gesloten, maar niet noodzakelijkerwijs hun activiteiten. Nu steeds meer mensen thuis blijven, is er voor onderwijsinstellingen een gouden kans om de schaal en reikwijdte van hun activiteiten online uit te breiden.

In China heeft Kuaishou, een sociaal videoplatform ter waarde van US $ 28 miljard het online onderwijsaanbod gepromoot ter compensatie van school- en universiteitssluitingen. Het bedrijf en andere videoplatforms werken samen met het ministerie van onderwijs om een ​​nationaal online cloudlokaal te openen voor studenten.

Zhejiang University, een van de toonaangevende universiteiten van China, is op 24 februari officieel begonnen met online lesgeven in overeenstemming met de termenkalender. Dit geldt voor alle ZJU-studenten, hoewel veel cursussen wereldwijd openstaan ​​voor studenten. Twee weken later bood de universiteit meer dan 5.000 cursussen aan. Van 2500 afgestudeerde studenten wordt verwacht dat ze in het voorjaar hun proefschrift verdedigen, en ze kunnen ook online een mondelinge verdediging doen om af te studeren zoals gepland.

Tot slot

Als je dit artikel hebt gelezen dan zal je vast in één van de deze categorieën vallen (ik hoop dat je bij de winnaars zit). De grote vraag is: hoe ga jij om met de Coronavirus? Hoor je bij de verliezers of hoor je bij de winnaars? En als je niet bij de winnaars hoort, wat let je dan om actie te ondernemen om wel als een winnaar uit de strijd te komen bij de huidige pandemie of die in de toekomst. Want de kans is groot dat we dit vaker gaan meemaken. Hoe goed ben jij dan voorbereid?

Onderneem actie en zorg ervoor dat je NU en in de toekomst gewoon door kunt gaan mer werken waardoor je geld blijft verdienen en niet in een financiële crisis komt zoals bij veel mensen nu het geval is. Investeer NU in één van de beste online geld verdienen cursussen en of trainingen van Nederland. Je zult er geen spijt van krijgen en je zal met een beter gevoel een pandemie aan kunnen.

[ls_content_block id=”488″ para=”full”]