Beste Camping Koffiezetapparaat 2023: Koopgids + Reviews

Bekijk hier de Top 10 best verkochte Koffiezetapparaten voor onderweg bij Bol.com

Als je op zoek bent naar een koffiezetapparaat voor op de camping, zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Je kunt de categorieën grofweg indelen met en zonder stroom. Hieronder staan verschillende categorieën en de beste opties voor elk type kampeerder:

Camping koffiezetapparaat met stroom

Er zijn verschillende soorten camping koffiezetapparaten die werken op stroom, zoals:

 1. Elektrische koffiezetapparaten: Dit zijn koffiezetapparaten die werken op elektriciteit. Ze kunnen worden aangesloten op een stopcontact, generator of andere stroombron. Sommige elektrische koffiezetapparaten zijn speciaal ontworpen voor kamperen en hebben bijvoorbeeld een laag stroomverbruik of zijn compact van formaat.
 2. Koffiezetapparaten met een omvormer: Als je kampeert met een voertuig dat een accu heeft, kun je een koffiezetapparaat met een omvormer gebruiken. Een omvormer zet de DC-stroom van de accu om in AC-stroom die nodig is voor het koffiezetapparaat.
 3. Koffiezetapparaten op batterijen: Sommige koffiezetapparaten werken op batterijen en zijn ideaal voor kampeerders die geen toegang hebben tot stroom. Deze koffiezetapparaten hebben doorgaans een beperkt vermogen en kunnen meestal maar een paar kopjes koffie per keer zetten.

Camping koffiezetapparaat zonder stroom

Er zijn verschillende soorten camping koffiezetapparaten die zonder stroom werken, zoals:

 1. Percolators: Een percolator is een klassieke koffiezetmethode waarbij het water wordt verhit en door gemalen koffie wordt gefilterd. Een percolator wordt meestal op een kampvuur of campingkachel geplaatst en kan worden gebruikt om grote hoeveelheden koffie te zetten.
 2. French press: Een French press is een eenvoudig koffiezetapparaat dat bestaat uit een glazen kan met een zuiger en een metalen filter. Gemalen koffie wordt in de kan gedaan en heet water wordt toegevoegd. Na een paar minuten wordt de zuiger omlaag gedrukt om de koffie te scheiden van het water.
 3. Aeropress: De Aeropress is een compact en veelzijdig handmatig koffiezetapparaat dat werkt zonder stroom. Het apparaat maakt gebruik van een snelfilterproces en kan worden gebruikt voor verschillende soorten koffie, waaronder espresso, americano en koude koffie. De Aeropress is gemakkelijk schoon te maken en daarom een handige optie voor kampeerders die op zoek zijn naar een draagbaar en gebruiksvriendelijk koffiezetapparaat voor onderweg.
 4. Handmatige espressomachines: Er zijn ook handmatige espressomachines die je kunt gebruiken zonder stroom. Deze machines hebben meestal een piston en een handpomp om de druk op te bouwen die nodig is voor het maken van een espresso.
 5. Filterzakjes: Je kunt ook koffiezetten met behulp van filterzakjes en heet water. Filterzakjes worden gevuld met gemalen koffie en in een kopje of kan geplaatst. Vervolgens giet je heet water over de zakjes en laat je het trekken totdat de koffie op smaak is.
 6. Jetboil campingkooktoestel: Dit is een kooktoestel dat werkt op gas en speciaal is ontworpen voor kamperen en backpacken. Het compacte formaat en lichte gewicht maken het ideaal voor op reis. Naast het koken van voedsel, kan de Jetboil ook worden gebruikt om koffie te zetten met behulp van een French press-adapter. Dit maakt het een handige en veelzijdige optie voor kampeerders die geen apart koffiezetapparaat willen meenemen.

Beste Camping Koffiezetapparaten met stroom

Er zijn verschillende opties voor koffiezetapparaten die geschikt zijn voor kampeerders die op een camping verblijven en toegang hebben tot een stroombron. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Elektrische koffiezetapparaten
 2. koffiezetapparaten met een omvormer
 3. Koffiezetapparaten op batterijen

1. Elektrische koffiezetapparaten

Dit zijn koffiezetapparaten die werken op elektriciteit en worden aangesloten op een stopcontact of andere stroombron. Ze zijn meestal geschikt voor kampeerders die toegang hebben tot stroom op hun kampeerlocatie. Er zijn speciale elektrische koffiezetapparaten voor kamperen verkrijgbaar die zijn ontworpen met een laag stroomverbruik of een compact formaat.

Filter koffiezetapparaten

Dit zijn de klassieke elektrische koffiezetapparaten die koffie zetten door heet water over gemalen koffie te gieten die in een papieren filter zit. Filterkoffiezetapparaten zijn gemakkelijk te gebruiken en er zijn verschillende maten en stijlen beschikbaar. Op een camping waarbij er voldoende stroomcapaciteit is kun je deze standaard filterkoffiezetapparaten prima gebruiken.

Thermische koffiezetapparaten

Dit zijn elektrische koffiezetapparaten met een thermische kan om de koffie warm te houden zonder dat er een warmhoudplaatje nodig is. Thermische koffiezetapparaten zijn handig voor kampeerders die geen toegang hebben tot een stroombron of die geen energie willen verspillen aan het warm houden van de koffie.

Camping koffiezetapparaat

Het camping koffiezetapparaat met 600 watt (of minder) is een compact en draagbaar elektrische koffiezetapparaat dat ideaal is voor kampeerders die van koffie houden. Het apparaat heeft een vermogen van 600 watt (of minder) en werkt op 230 volt AC, waardoor het kan worden gebruikt op campings met een stopcontact.

Koffiezetapparaten met koffiepads of koffiecups

Dit zijn elektrische koffiezetapparaten die werken met koffiepads of koffiecups. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en te reinigen, maar vereisen wel stroom.

TIP! De Campeo is een handig elektrische koffiezetapparaat voor op de camping dat werkt met Senseo koffiepads en veel minder stroom verbruikt dan een normale Senseo. Een standaard Senseo gebruikt 1450 Watt. De Campeo maar 700 Watt. Hierdoor is het perfect voor kampeerders die niet altijd toegang hebben tot een stroombron of zich zorgen maken over het stroomverbruik op de camping. Het apparaat is beschikbaar vanaf €147,- en biedt een handige oplossing voor het zetten van lekkere koffie op de camping.

2. Koffiezetapparaten met een omvormer

Koffiezetapparaten met een omvormer zijn een uitstekende optie voor kampeerders die onderweg zijn in een voertuig met een accu. Met een omvormer kan de DC-stroom van de accu worden omgezet in AC-stroom, zodat je je koffiezetapparaat kunt aansluiten en van een heerlijk kopje koffie kunt genieten, zelfs als je ver weg bent van een stopcontact of andere stroombron. Of je nu een langere roadtrip maakt of gewoon een weekendje weg gaat, koffiezetapparaten met een omvormer bieden een handige en draagbare manier om van je favoriete drankje te genieten terwijl je onderweg bent.

Er zijn verschillende soorten koffiezetapparaten die je kunt gebruiken met een omvormer in een voertuig. Hier zijn een paar opties:

 1. Filter koffiezetapparaten
 2. Espressomachines
 3. Koffiepadmachines

Filter koffiezetapparaten

Dit zijn de meest voorkomende koffiezetapparaten die werken op een omvormer. Ze werken op dezelfde manier als elektrische filter koffiezetapparaten, waarbij heet water over gemalen koffie wordt gegoten die in een papieren filter zit. Filter koffiezetapparaten met een omvormer zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van compacte éénpersoons-apparaten tot grotere koffiezetapparaten die meerdere kopjes koffie tegelijkertijd kunnen zetten.

Espressomachines

Er zijn ook espressomachines verkrijgbaar die werken op een omvormer in een voertuig. Deze machines gebruiken gemalen koffie en heet water om een sterkere koffie te zetten dan een filter koffiezetapparaat. Espressomachines zijn verkrijgbaar in handmatige en elektrische varianten en kunnen variëren in grootte en prijs.

Koffiepadmachines

Dit type koffiezetapparaat maakt gebruik van koffiepads, die je in het apparaat plaatst om een enkele kop koffie te zetten. Koffiepadmachines zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen en kunnen een handige optie zijn voor kampeerders die snel een enkele kop koffie willen zetten.

3. Koffiezetapparaten op batterijen

Koffiezetapparaten op batterijen zijn een handige en draagbare optie voor koffieliefhebbers die geen toegang hebben tot elektriciteit. Of je nu gaat kamperen, reizen of gewoon in de buitenlucht wilt genieten van een kopje koffie, deze koffiezetapparaten maken het mogelijk om je favoriete drankje overal te bereiden. Afhankelijk van het model, werken koffiezetapparaten op batterijen op wegwerpbatterijen of oplaadbare batterijen en kunnen ze één tot enkele kopjes koffie zetten.

Sommige modellen zijn ook voorzien van handige functies, zoals een afneembare beker en automatische uitschakeling voor extra gemak en veiligheid. Of je nu onderweg bent of gewoon een snelle kop koffie wilt zetten, een koffiezetapparaat op batterijen is een uitstekende optie voor iedereen die van koffie houdt en geen stroom tot zijn beschikking heeft.

Beste Camping Koffiezetapparaten zonder stroom

Percolator

Percolators werken door water door de gemalen koffie te laten stromen en de koffie in de pot te laten koken. Percolators zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen op het fornuis worden gezet, maar ze hebben de neiging om een sterke en bittere koffie te maken.

Franse pers koffiezetapparaten

Dit is een handmatig koffiezetapparaat dat koffie maakt door heet water over gemalen koffie te gieten en vervolgens te persen. Franse persen zijn draagbaar en vereisen geen stroombron, maar kunnen moeilijk schoon te maken zijn.

Permanente koffiefilters

Permanente koffiefilters zijn gemaakt van roestvrij staal en kunnen worden gebruikt in combinatie met een koffiekan of een mok. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en te reinigen en verminderen de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd.

Jetboil campingkooktoestel

Jetboil campingkooktoestel: Dit is een kooktoestel dat werkt op gas en speciaal is ontworpen voor kamperen en backpacken. Het compacte formaat en lichte gewicht maken het ideaal voor op reis. Naast het koken van voedsel, kan de Jetboil ook worden gebruikt om koffie te zetten met behulp van een French press-adapter. Dit maakt het een handige en veelzijdige optie voor kampeerders die geen apart koffiezetapparaat willen meenemen.

Aeropress koffiezetapparaat

Aeropress: De Aeropress is een compact en veelzijdig handmatig koffiezetapparaat dat werkt zonder stroom. Het apparaat maakt gebruik van een snelfilterproces en kan worden gebruikt voor verschillende soorten koffie, waaronder espresso, americano en koude koffie. De Aeropress is gemakkelijk schoon te maken en daarom een handige optie voor kampeerders die op zoek zijn naar een draagbaar en gebruiksvriendelijk koffiezetapparaat voor onderweg.

Koopgids + Reviews

Hoe kies ik de beste koffiezetapparaat voor op de camping?

Bij het kiezen van een koffiezetapparaat voor op de camping zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden:

 1. Type camping: Ga je kamperen op een camping met stroom of zonder stroom? Voor campings met stroom zijn er meer opties beschikbaar, terwijl je voor campings zonder stroom beperkter bent in je keuzes.
 2. Grootte en gewicht: Het is belangrijk om te bedenken hoeveel ruimte je hebt in je kampeerspullen en hoeveel gewicht je bereid bent mee te nemen. Sommige koffiezetapparaten zijn zwaarder en groter dan andere.
 3. Gebruiksgemak: Op de camping wil je zo min mogelijk tijd besteden aan het zetten van koffie. Kies daarom voor een koffiezetapparaat dat gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken is.
 4. Type koffie: Bedenk welk type koffie je het liefst drinkt en kies een apparaat dat daarbij past. Houd er ook rekening mee dat sommige apparaten specifieke koffiepads of filters nodig hebben.
 5. Budget: Koffiezetapparaten voor op de camping variëren in prijs. Bedenk van tevoren hoeveel geld je wilt uitgeven aan een koffiezetapparaat.

Als je deze factoren in gedachten houdt, kun je het beste koffiezetapparaat voor jouw kampeertrip kiezen.

Wat voor soorten camping koffiezetapparaten zijn er?

Er zijn verschillende soorten camping koffiezetapparaten beschikbaar die kampeerders kunnen gebruiken om hun favoriete kopje koffie te zetten in de buitenlucht. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende typen camping koffiezetapparaten:

 1. Franse pers: Een Franse pers, ook wel bekend als een cafetière, is een eenvoudige en draagbare optie voor het zetten van koffie op de camping. Het bestaat uit een glazen of roestvrijstalen pot met een zuiger en een filter. Om koffie te zetten met een Franse pers, moet je de gemalen koffie in de pot doen, kokend water toevoegen en de zuiger langzaam naar beneden duwen om de koffie te scheiden van het water.
 2. Percolator: Een percolator is een klassieke manier om koffie te zetten op de camping. Het bestaat uit een pot met een buis in het midden die hete water omhoog stuurt door de gemalen koffie. Het water circuleert door de koffie en wordt uiteindelijk opnieuw opgewarmd en teruggevoerd naar de pot, waardoor een sterke en volle koffie wordt verkregen.
 3. Pour-over koffiezetapparaat: Dit type koffiezetapparaat is populair bij kampeerders vanwege zijn eenvoudige ontwerp en draagbaarheid. Het bestaat uit een filterhouder bovenop een mok of kan. Je moet handmatig kokend water over de gemalen koffie gieten om koffie te zetten met een pour-over koffiezetapparaat.
 4. Espressomachine: Een espressomachine is een meer geavanceerde optie voor kampeerders die van espresso houden. Er zijn verschillende draagbare espressomachines beschikbaar die werken op handmatige of batterij-aangedreven pompen. Espressomachines zijn doorgaans duurder dan andere koffiezetapparaten en vereisen een beetje oefening om goed te gebruiken.
 5. Draagbare koffiemaker: Dit type koffiezetapparaat is ontworpen om zeer draagbaar te zijn, met meestal een compact formaat en een licht gewicht. Sommige draagbare koffiemakers werken op batterijen, terwijl andere worden bediend met de hand of door middel van een kooktoestel. Ze zijn over het algemeen niet zo snel als andere koffiezetapparaten, maar zijn wel erg handig voor kampeerders die op zoek zijn naar een snel en gemakkelijk kopje koffie.

Waar moet het aan voldoen?

Een koffiezetapparaat voor op de camping moet aan een aantal criteria voldoen, waaronder:

 1. Duurzaamheid: Het koffiezetapparaat moet stevig en duurzaam zijn om bestand te zijn tegen de omstandigheden op de camping, zoals stof, vuil en soms slecht weer.
 2. Draagbaarheid: Een camping koffiezetapparaat moet gemakkelijk te vervoeren zijn. Het apparaat mag niet te zwaar zijn, en bij voorkeur compact zodat het gemakkelijk in een tas of rugzak past.
 3. Eenvoudig in gebruik: Een koffiezetapparaat voor op de camping moet gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken zijn. Ingewikkelde apparaten met veel onderdelen zijn niet praktisch voor kampeerders.
 4. Energiezuinig: Een koffiezetapparaat voor op de camping moet energiezuinig zijn. Kampeerders hebben soms geen toegang tot stroombronnen, en het is belangrijk om energie te besparen wanneer dat wel mogelijk is.
 5. Geschikt voor de omstandigheden: Het koffiezetapparaat moet geschikt zijn voor de omstandigheden op de camping. Als de camping geen stroomvoorziening heeft, is een apparaat dat zonder stroom werkt noodzakelijk. Als er wel stroom is, moet het apparaat in staat zijn om hierop aan te sluiten.

Bekijk hier de Top 10 best verkochte Koffiezetapparaten voor onderweg bij Bol.com

Inhoudsopgave