Google Pixel Watch Koopgids: Alles Wat je Moet Weten!

De wearables van Google bieden een unieke Google/Fitbit-ervaring, maar hoe goed gaat het eigenlijk samen?

De allereerste in zijn soort, de Google Pixel Watch vertegenwoordigt een nieuwe speler in de smartwatch-arena. Met Wear OS 3.5 en ingebouwde Fitbit-integratie brengt het apparaat een heleboel functies naar de polsen van gebruikers, maar het schiet ook op een aantal belangrijke manieren tekort. Ontdek hieronder alles wat u moet weten over het nieuwe vlaggenschip van Google.

Google Pixel Watch in één oogopslag

De Google Pixel Watch is een Wear OS-aangedreven wearable die ernaar streeft de smartwatch voor iedereen te zijn. Het heeft een robuuste app-bibliotheek, tal van op Fitbit gebaseerde functies voor het volgen van de gezondheid en een stijlvol ontwerp.

De Google Pixel Watch kwam officieel in de schappen op 13 oktober 2022. Het apparaat heeft een slanke, ronde constructie met een koepelvormig, altijd aan-scherm beschermd door Corning Gorilla Glass. In tegenstelling tot veel concurrenten, is de smartwatch alleen verkrijgbaar in een maat van 41 mm, en eerlijk gezegd is hij vrij klein. Google biedt echter twee varianten – een versie met alleen wifi en een 4G LTE-model – en elk is verkrijgbaar in drie kleuren: Champagne Gold, Matte Black of Polished Silver.

Onder de motorkap vinden gebruikers de nieuwste versie van Google’s Wear OS, zonder enige overlays. De heldere, responsieve gebruikersinterface is gemakkelijk te navigeren en te personaliseren, en gebruikers kunnen gebruikmaken van al het beste van de toolkit van Google, waaronder Google Maps, Google Assistant en Google Wallet. Het apparaat biedt ook directe toegang tot de Google Play Store om de ervaring met apps van derden af te ronden.

Het grootste verkoopargument is echter de native integratie van de Pixel Watch met het Fitbit-ecosysteem. Het horloge is rechtstreeks gekoppeld aan de Fitbit-app en registreert belangrijke gezondheids- en fitnessstatistieken, waaronder dagelijkse activiteit, hartslag, slaap, actieve zoneminuten en trainingen. Elke Pixel Watch-aankoop wordt zelfs geleverd met zes gratis maanden Fitbit Premium-toegang (evenals drie gratis maanden YouTube Music Premium-toegang).

Is de Google Pixel Watch het waard om te kopen?

Iedereen die op zoek is naar een slank Wear OS-horloge met een schone gebruikerservaring, zal veel vinden op de Pixel Watch. Het apparaat biedt de volledige suite van Google, veel van Fitbit’s toonaangevende wellness-tools en app-ondersteuning van derden die alleen door de Apple Watch wordt verslagen.

De Pixel Watch heeft echter ook enkele grote valkuilen. Om te beginnen is de batterijduur behoorlijk afschuwelijk. Gezien de associatie van Fitbit met het apparaat, hadden we gehoopt veel beter te zien dan 24 uur gebruik. Het mist ook enkele van de basishulpmiddelen voor het volgen van gezondheid en fitness die te vinden zijn op andere wearables voor deze prijs. Deze omvatten automatische detectie voor trainingen en, voor nu, SpO2-tracking.

Met deze tekortkomingen in het achterhoofd beschouwen we de Pixel Watch als ondergebakken en te duur. Er is natuurlijk altijd een kans dat de Pixel Watch in de loop van de tijd blijft verbeteren met software-updates. Zoals het is, is de Pixel Watch echter moeilijk aan te bevelen. We raden aan te wachten op een tweede generatie die enkele van de vroege missers van de eerste aanpakt.

Wat recensenten zeggen over de Google Pixel Watch

Als het voelt alsof we al jaren over Google’s Pixel Watch praten, is dat omdat we dat zijn geweest. Met teasers die ons sinds 2019 meeslepen, waren de verwachtingen torenhoog. Nu het er is, is het duidelijk dat het apparaat sommige dingen goed doet, maar er zijn veel aspecten die veel beter hadden gekund.

Dat is de basisconclusie die we in onze Pixel Watch-recensie hebben bereikt. “Als we ernaar kijken voor wat het is, is de Pixel Watch een gebrekkig, maar veelbelovend begin”, schreven we. We juichten de schone esthetiek en bevredigend soepele prestaties van het apparaat toe. We waardeerden ook de ongeremde Wear OS-ervaring en (meestal succesvolle) Fitbit-integratie.

We benadrukten echter ook dat dit overduidelijk een toestel van de eerste generatie is. De grootste pijnpunten van onze recensent waren onder meer inconsistente Fitbit-integratie en ontbrekende functies voor het volgen van gezondheid en fitness. We merkten ook op dat het wisselen van band omslachtig is en dat “in het licht van de veel betere batterijspecificaties op andere Fitbit-apparaten, de batterijduur van de Pixel Watch somber is.”

Pixel Watch-ontwerp en hardware

Zoals eerder vermeld, heeft de Pixel Watch een koepelvormig AMOLED-scherm met een helderheid van maximaal 1.000 nits. De ronde horlogekast van 41 mm is gemaakt van 80% gerecycled roestvrij staal en heeft een touchscreen, een roterende kroon en een gebogen knop. De koffer heeft een waterbestendigheid van 5ATM, waardoor hij veilig is voor onder de douche of in het zwembad, maar niet geschikt voor duiken of krachtige watersporten.

Onder het glas herbergt de Pixel Watch een architectuur met twee processors, waaronder een Exynos 9110-processor en een Cortex M33-co-processor. Het beschikt ook over 2 GB RAM. Sensoren op het apparaat zijn onder meer GPS, een optische hartslagsensor, een hoogtemeter, een gyroscoop, een versnellingsmeter, een omgevingslichtsensor en een bloedzuurstofsensor (hoewel deze momenteel inactief is). Ondersteuning voor NFC-betalingen, evenals een ingebouwde microfoon en luidspreker, helpen ook om de smartwatch-functies van het apparaat af te ronden.

Om het dagelijkse gebruik van stroom te voorzien, heeft de Pixel Watch een 294 mAh-batterij die veel kleiner is dan die op andere Wear OS-apparaten. De Galaxy Watch 5 biedt bijvoorbeeld een 410mAh-batterij. Toch beweert Google dat het apparaat 24 uur gebruik zal bieden tussen oplaadbeurten. Bovendien zou het opladen van het toestel van 0 naar 100% volgens Google 80 minuten moeten duren. Het opladen van een batterij van 0 tot ongeveer 50% duurt ongeveer 30 minuten.

Uit de doos wordt het horloge geleverd met een gepatenteerde magnetische oplader. Het werkt niet met andere draadloze opladers en is niet compatibel met het omgekeerde draadloze opladen van de vlaggenschip Pixel-telefoon. Het wordt ook geleverd met een actieve band van fluorelastomeer (rubber). Als je je look wilt mixen, biedt Google drie extra eigen bandtypes:

 • Geweven band: gemaakt van gerecycled garen
 • Stretchband: gemaakt van gerecycled polyester en spandexgarens
 • Crafted lederen band: gemaakt van Italiaans leer

Elke band is verkrijgbaar in verschillende kleuren en zal volgens Google volgend voorjaar worden vergezeld door metalband-opties. Deze bands zijn echter niet goedkoop en het wisselen van bands is niet eenvoudig. Lees onze speciale gids voor gedetailleerde instructies.

Hoe zijn de prestaties en software van de Google Pixel Watch?

De Pixel Watch is de schoonste presentatie van Google’s nieuwste Wear OS 3.5. Navigeren door de Pixel Watch UI draait om bekende Tiles en een handige app-lade. Gebruikers kunnen omhoog vegen voor meldingen, omlaag vegen voor snelle instellingen en bedieningselementen en naar links of rechts vegen om informatie te bekijken of apps te openen via Wear OS Tiles. De installatie is zeer intuïtief en de prestaties op het apparaat zijn opmerkelijk soepel zonder storingen of vastlopen. Helaas kunnen noch de knop van het apparaat, noch de roterende kroon worden aangepast.

De Pixel Watch is in de eerste plaats een Google-product en biedt alles, van turn-by-turn Google Maps-navigatie tot de Google Home-app tot Google Wallet voor contactloze NFC-betalingen. Gebruikers hebben ook toegang tot hun Google Agenda- en Gmail-meldingen en kunnen afbeeldingen uit Google Foto’s als wijzerplaten gebruiken. Dit komt bovenop de vele aanpasbare wijzerplaten die beschikbaar zijn in de Google Pixel Watch-app.

Als geen van de native wijzerplaten bij u past, biedt de Pixel Watch ook directe toegang tot de Google Play Store voor meer opties. Dit betekent tonnen apps van derden, waaronder populaire keuzes zoals Spotify, Strava, MyFitnessPal en Calm. Bij elke aankoop van een Pixel Watch krijg je ook drie gratis maanden YouTube Music Premium.

Google Pixel Watch Fitbit Active Zone Minuten

Het ecosysteem van Fitbit vormt het hart van de eigen gezondheids- en fitnesstracking van de Pixel Watch. Het apparaat beschikt over drie unieke Fitbit-apps plus directe synchronisatie met de Fitbit-app op je gekoppelde apparaat. Hieronder vindt u een kort overzicht van de Fitbit-functies op de Pixel Watch. Om dieper te graven, lees onze speciale gids over alles wat met Pixel Watch Fitbit-integratie te maken heeft.

Fitbit Exercise: Met de Fitbit Exercise-app kunnen gebruikers trainingen starten en realtime trainingsgegevens bekijken op de Pixel Watch. De app beschikt over 40 trainingsmodi, waaronder GPS-gerouteerde trainingen zoals hardlopen en fietsen, evenals indoor en niet-traditionele opties. Het horloge biedt geen automatische trainingsdetectie op de pols.

Fitbit Today: de Pixel Watch houdt de basisactiviteitsstatistieken van gebruikers bij, inclusief stappen, verdiepingen, afstand, actieve zoneminuten, calorieën en hartslag. Deze gegevens worden weergegeven in Fitbit Today en automatisch gesynchroniseerd met de Fitbit-app op je gekoppelde iPhone. De Pixel Watch maakt ook gebruik van het slaapvolgplatform van Fitbit en geeft elke ochtend een slaapscore voor gebruikers weer. Pixel Watch-gebruikers kunnen echter geen gebruik maken van Fitbit’s Sleep Profiles-programma.

Fitbit ECG: De Pixel Watch beschikt ook over de Fitbit ECG-app. Deze app biedt on-demand ECG-metingen en beoordelingen voor tekenen van atriale fibrillatie (AFib). Volgens zowel Fitbit als Google biedt het horloge de meest nauwkeurige, altijd actieve, optische hartslagsensor die verkrijgbaar is bij beide bedrijven. De Pixel Watch biedt echter geen hoge/lage hartslagmeldingen zoals andere apparaten in de Fitbit-stal.

Fitbit Premium

Bij aankoop biedt Google zes maanden Fitbit Premium-lidmaatschap bij elke Pixel Watch. Na zes maanden kost een Fitbit Premium-lidmaatschap € 10 per maand. Gebruikers kunnen gebruikmaken van de volgende functies met Premium-toegang:

 • Dagelijkse gereedheid
 • Ademhalingsfrequentie
 • Hartslagvariabiliteit (HRV)
 • Slaapherstel
 • Stressbeheersingsscore
 • Gezondheidsstatistiek
 • Gedetailleerde uitsplitsing van de slaapscore
 • Aanvullende trainingen van Fitbit-trainers en partnermerken in de Fitbit-app
 • Games en uitdagingen in de Fitbit-app
 • Mindfulness-sessies in de Fitbit-app

Wat zijn enkele goede alternatieven voor Google Pixel Watch?

Een Apple Watch en een Galaxy Watch 5 Pro rusten naast elkaar op een metalen tafel.

De Google Pixel Watch is niet zonder gebreken. Gelukkig zijn er nog tal van andere mogelijkheden. Hieronder staan ​​enkele Pixel Watch-alternatieven die het overwegen waard zijn. Voor een meer uitgebreide lijst, bekijk onze speciale post door hier te klikken.

Apple Watch Series 8 (€ 399): over de hele linie presteert de Apple Watch in alle opzichten beter dan de Pixel Watch. Wat nog belangrijker is, het Google-apparaat is sowieso niet compatibel met iOS.

Samsung Galaxy Watch 5 (€ 279): De Galaxy Watch 5-serie, die ook de nieuwste versie van Wear OS draait, biedt voldoende gezondheids- en fitness-tracking, plus extra functies voor gebruikers van Samsung Galaxy-telefoons.

Garmin Venu 2 Plus (€ 449): voor gedetailleerde fitness-tracking- en herstelhulpmiddelen biedt Garmin’s Venu 2 betrouwbare sensoren en een gegevensrijke begeleidende app.

Waar de Google Pixel Watch kopen

 • Google Pixel Watch om de pols met kaarten.
 • Google Pixel Watch (Bluetooth + Wi-Fi): € 349 / € 379
 • Google Pixel-horloge (4G LTE): € 399 / € 429

De Google Pixel Watch is nu verkrijgbaar bij Google of Fitbit en bij grote externe retailers. Het apparaat is verkrijgbaar in zowel een Bluetooth/Wi-Fi-model voor € 349 als een 4G LTE-versie voor € 399. Zoals vermeld, wordt het horloge slechts in één kastmaat en één kastmateriaal geleverd. Het wordt geleverd met een gepatenteerde USB-C-oplaadkabel en een actieve band in twee maten.

Als u uw horloge wilt personaliseren met alternatieve banden van Google, zijn de prijzen voor vervangende banden als volgt:

 • Actieve band: € 49,99
 • Stretchband: € 59,99
 • Geweven band: € 59,99
 • Gemaakt leer: € 79,99
 • Tweekleurige lederen band: € 79,99
 • Metalbands (binnenkort beschikbaar): € 199

De Google Pixel Watch is beschikbaar in de VS, het VK, Canada, Duitsland, Frankrijk, Australië, Japan en Taiwan en Nederland. Als je ervoor kiest om een ​​4G LTE-versie aan te schaffen, controleer dan of je mobiele provider compatibel is.