De Top 5 Beste TENS-apparaten in 2023: Onze Reviews en Koopgids

Als je last hebt van chronische pijn, rugpijn of spierpijn, dan weet je hoe moeilijk het kan zijn om verlichting te vinden. Een TENS-apparaat kan een goede oplossing zijn voor mensen die op zoek zijn naar een veilige, effectieve manier om pijn te verminderen zonder medicatie. Maar met zoveel TENS-apparaten op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke je moet kiezen. Daarom hebben wij voor jou de top 5 beste TENS-apparaten van 2023 beoordeeld. Lees verder voor onze reviews en koopgids.

 1. Kluvaro KRES100B Tens Apparaat
 2. Omron E3 Intense TENS-pijntherapie-apparaat
 3. Beurer EM49 TENS-pijntherapie-apparaat
 4. Compex SP 4.0 TENS-pijntherapie-apparaat
 5. Philips BlueTouch Smart TENS-pijntherapie-apparaat
 6. Medisana TDP TENS-pijntherapie-apparaat
 7. Prorelax TENS+EMS DUO Comfort-pijntherapie-apparaat
 8. Beurer EM38 TENS-pijntherapie-apparaat
 9. Omron E2 Elite TENS-pijntherapie-apparaat

#1: Kluvaro KRES100B Tens Apparaat

De Kluvaro KRES100B TENS-apparaat is een compact en betaalbaar apparaat dat gebruik maakt van Transcutane Elektrische Zenuwstimulatie (TENS) technologie om pijn te verlichten en spierspanning te verminderen. Het is ontworpen voor gebruik thuis en is gemakkelijk te bedienen met zijn simpele interface. Dit apparaat is een populaire keuze onder degenen die op zoek zijn naar een effectieve en betaalbare oplossing voor pijnverlichting en spierherstel.

Krachtige en veelzijdige pijnbestrijding met de Kluvaro KRES100B Tens Apparaat

De Kluvaro KRES100B Tens Apparaat is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbaar en gebruiksvriendelijk TENS-apparaat. Het biedt meerdere programma’s en instellingen om pijn te verlichten en de spierkracht te verbeteren. Daarnaast is het apparaat klein en draagbaar, waardoor het gemakkelijk is om het overal mee naartoe te nemen.

Aantal beoordelingen en beoordelingscijfer: Met meer dan 206 beoordelingen op de de website van Bol.com, heeft de Kluvaro KRES100B Tens Apparaat een gemiddelde score van 4.6 sterren.

Beoordelingscijfer: 4.6/5
206 reviews

Bekijk de beste prijs bij Bol.com

#2: Omron E3 Intense TENS-pijntherapie-apparaat

Het Omron E3 Intense TENS-pijntherapie-apparaat is een krachtig en gebruiksvriendelijk apparaat dat je kan helpen bij het verlichten van pijn. Met de 15 intensiteitsniveaus en de 3 voorgeprogrammeerde behandelingen kan je het apparaat aanpassen aan jouw specifieke behoeften. Het compacte ontwerp zorgt ervoor dat je het makkelijk kan meenemen en gebruiken waar en wanneer je maar wilt.

Aantal beoordelingen en beoordelingscijfer: Met meer dan 500 beoordelingen op verschillende websites, heeft de Omron E3 Intense TENS-pijntherapie-apparaat een gemiddelde score van 4.5 sterren.

Beoordelingscijfer: 4.5/5
500+ reviews

Bekijk de beste prijs bij Bol.com

#:3 Beurer EM49 TENS-pijntherapie-apparaat

Met de Beurer EM49 TENS-pijntherapie-apparaat kan je pijn in je rug, nek, schouders en andere gebieden verlichten. Het apparaat heeft 64 verschillende programma’s en 6 elektroden waardoor je het kan aanpassen aan jouw behoeften. Het scherm met achtergrondverlichting en de bediening met één hand maken het gebruik van het apparaat gemakkelijk en intuïtief.

Aantal beoordelingen en beoordelingscijfer: Het Beurer EM49 TENS-pijntherapie-apparaat heeft 1200+ beoordelingen en een gemiddeld beoordelingscijfer van 4.5/5.

Beoordelingscijfer: 4.5/5
1200+ reviews

Bekijk de beste prijs bij Bol.com

#4: Compex SP 4.0 TENS-pijntherapie-apparaat

De Compex SP 4.0 is een geavanceerd TENS-pijntherapie-apparaat dat zeer geschikt is voor sporters en mensen die veel fysieke inspanning leveren. Dit apparaat biedt niet alleen TENS-therapie, maar ook EMS-therapie voor spierstimulatie en -versterking. Het heeft 30 programma’s voor pijnverlichting, spierstimulatie en massage, en beschikt over vier kanalen waarmee je meerdere spiergroepen tegelijkertijd kunt behandelen. Het LCD-scherm geeft duidelijk de geselecteerde instellingen en programma’s weer en het apparaat wordt geleverd met vier elektrodepads.

Compex SP 4.0 TENS-pijntherapie-apparaat

#5: Philips BlueTouch Smart TENS-pijntherapie-apparaat

Het Philips BlueTouch Smart TENS-pijntherapie-apparaat is een draagbaar en draadloos apparaat dat gebruik maakt van BlueTouch-technologie om pijn te verlichten. Het apparaat wordt op de huid geplaatst en geeft lichtgolven af die de pijnreceptoren in het lichaam blokkeren. Dit zorgt voor een natuurlijke pijnverlichting zonder medicatie. Het apparaat is gemakkelijk te bedienen via een app op je smartphone en heeft verschillende programma’s voor rugpijn, nekpijn en gewrichtspijn.

Philips BlueTouch Smart TENS-pijntherapie-apparaat

#6: Medisana TDP TENS-pijntherapie-apparaat

Het Medisana TDP TENS-pijntherapie-apparaat biedt effectieve TENS-therapie voor pijnverlichting en spierstimulatie. Het heeft 25 programma’s, inclusief 16 voorgeprogrammeerde programma’s en 9 individueel aanpasbare programma’s. Het apparaat heeft een groot en duidelijk display, en wordt geleverd met vier elektrodepads die herbruikbaar zijn. Het is gemakkelijk in gebruik en heeft een compact en draagbaar ontwerp.

Medisana TDP TENS-pijntherapie-apparaat

#7: Prorelax TENS+EMS DUO Comfort-pijntherapie-apparaat

Het Prorelax TENS+EMS DUO Comfort-pijntherapie-apparaat is een combinatie van TENS- en EMS-therapie voor pijnverlichting en spierstimulatie. Het apparaat heeft 37 programma’s voor TENS-therapie en 26 programma’s voor EMS-therapie. Het heeft acht elektrodepads die op verschillende manieren op het lichaam kunnen worden geplaatst. Het apparaat is gemakkelijk in gebruik en heeft een groot en duidelijk display.

Prorelax TENS+EMS DUO Comfort-pijntherapie-apparaat

#8: Beurer EM38 TENS-pijntherapie-apparaat

Het Beurer EM38 TENS-pijntherapie-apparaat biedt effectieve TENS-therapie voor pijnverlichting en spierstimulatie. Het heeft vier voorgeprogrammeerde programma’s en wordt geleverd met vier elektrodepads die herbruikbaar zijn. Het apparaat is gemakkelijk in gebruik en heeft een compact en draagbaar ontwerp.

Beurer EM38 TENS-pijntherapie-apparaat

#9: Omron E2 Elite TENS-pijntherapie-apparaat

Het Omron E2 Elite TENS-pijntherapie-apparaat biedt verlichting bij verschillende soorten pijn, waaronder spierpijn, gewrichtspijn en pijn als gevolg van verstuikingen of overbelasting. Dit apparaat heeft acht verschillende voorgeprogrammeerde behandelingsprogramma’s die specifiek zijn ontworpen voor verschillende delen van het lichaam, zoals de rug, schouders, armen, benen en voeten. Het is gemakkelijk te bedienen en heeft een groot LCD-scherm waarop je de instellingen en programma’s kunt bekijken. Het compacte formaat maakt het gemakkelijk om mee te nemen en te gebruiken onderweg. Bovendien wordt het geleverd met een handige opbergtas en elektrodepads die herbruikbaar zijn en gemakkelijk te vervangen. Het Omron E2 Elite TENS-pijntherapie-apparaat is een betaalbare en effectieve oplossing voor pijnverlichting en wordt veel gebruikt door fysiotherapeuten en sporters.

Omron E2 Elite TENS-pijntherapie-apparaat

Kluvaro KRES100B Tens Apparaat Review

Ben je op zoek naar een effectieve manier om pijn te verminderen zonder medicijnen? Dan is de Kluvaro KRES100B Tens Apparaat wellicht iets voor jou. Dit compacte apparaat maakt gebruik van Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie (TENS) technologie om pijn te verlichten en spierspanning te verminderen. In deze review kijken we naar de belangrijkste kenmerken en voordelen van het Kluvaro KRES100B Tens Apparaat.

Kenmerken van de Kluvaro KRES100B Tens Apparaat

Het Kluvaro KRES100B Tens Apparaat is een gebruiksvriendelijk apparaat dat werkt op batterijen. Het heeft een compact formaat en is daarom gemakkelijk mee te nemen. Het apparaat heeft 8 verschillende programma’s en 20 intensiteitsniveaus, zodat je de behandeling naar eigen voorkeur kunt instellen. Het heeft ook een timerfunctie en een pauzeknop, zodat je de behandeling op elk moment kunt pauzeren of stoppen.

Voordelen van de Kluvaro KRES100B Tens Apparaat

De voordelen van het Kluvaro KRES100B Tens Apparaat zijn divers. Het apparaat is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in te stellen, dus je kunt snel en gemakkelijk beginnen met de behandeling. Het heeft een compact formaat, dus je kunt het apparaat overal mee naartoe nemen en gebruiken wanneer dat nodig is. Het heeft ook 8 verschillende programma’s en 20 intensiteitsniveaus, zodat je de behandeling kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur en behoeften.

Voordelen:

 • Makkelijk in gebruik door grote display en voorgeprogrammeerde programma’s
 • Mogelijkheid om 4 elektroden tegelijk te gebruiken voor maximale pijnverlichting
 • Inclusief handige opbergetui voor het apparaat en de accessoires

Nadelen:

 • Geen mogelijkheid om eigen programma’s in te stellen
 • Geen duidelijke indicatie van de batterijstatus
 • Elektroden zijn wat klein van formaat en zouden groter mogen zijn voor meer comfort

Reviews van de Kluvaro KRES100B Tens Apparaat

Het Kluvaro KRES100B Tens Apparaat heeft op Bol.com een beoordeling van 4.4 sterren van de 5, gebaseerd op meer dan 200 reviews. Veel gebruikers geven aan dat het apparaat effectief is bij het verminderen van pijn en spierspanning. Ze vinden het ook gemakkelijk in gebruik en zijn tevreden over de verschillende programma’s en intensiteitsniveaus. Enkele gebruikers geven aan dat het apparaat soms moeilijk is aan te zetten, maar over het algemeen zijn de beoordelingen positief.

Conclusie Kluvaro KRES100B Tens Apparaat

Het Kluvaro KRES100B Tens Apparaat is een compact, gebruiksvriendelijk apparaat dat effectief kan zijn bij het verminderen van pijn en spierspanning. Het apparaat heeft 8 verschillende programma’s en 20 intensiteitsniveaus, zodat je de behandeling kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur en behoeften. De beoordelingen van andere gebruikers zijn over het algemeen positief, waard

Bekijk de beste prijs bij Bol.com

Omron E3 Intense review

Verlicht pijn effectief en veelzijdig met de Omron E3 Intense TENS-pijntherapie-apparaat

Als je last hebt van pijnlijke spieren en gewrichten, kan de Omron E3 Intense TENS-pijntherapie-apparaat de oplossing bieden die je zoekt. Dit apparaat maakt gebruik van Transcutane Elektrische Nerve Stimulatie (TENS) om pijn te verlichten, en heeft een scala aan functies die het geschikt maken voor verschillende soorten pijn.

Beoordelingscijfer:

Aantal beoordelingen en beoordelingscijfer: Met meer dan 500 beoordelingen op verschillende websites, heeft de Omron E3 Intense TENS-pijntherapie-apparaat een gemiddelde score van 4,5 sterren.

Kenmerken:

 • TENS-technologie: Dit apparaat maakt gebruik van TENS-technologie om pijn te verlichten. Dit werkt door elektrische pulsen naar de zenuwen te sturen, waardoor de pijn tijdelijk wordt geblokkeerd.
 • Verschillende modi: Het apparaat heeft verschillende modi, waaronder een modus voor de rug, armen, benen en voeten, en een modus voor massagetherapie.
 • Instelbare intensiteit: Je kunt de intensiteit van de elektrische pulsen aanpassen, zodat je de behandeling op je eigen comfortniveau kunt afstemmen.
 • Makkelijk in gebruik: Het apparaat heeft een groot LCD-scherm en duidelijke instructies, zodat het makkelijk te gebruiken is.

Voordelen:

 • Effectieve pijnverlichting: De TENS-technologie van de Omron E3 Intense heeft bewezen zeer effectief te zijn bij het verlichten van pijn in verschillende delen van het lichaam.
 • Verschillende modi: Door de verschillende modi is het apparaat geschikt voor verschillende soorten pijn, waardoor het veelzijdig inzetbaar is.
 • Instelbare intensiteit: Je kunt de intensiteit van de behandeling aanpassen, zodat het voor jou comfortabel is.
 • Makkelijk te gebruiken: Het apparaat is zeer gebruiksvriendelijk, met duidelijke instructies en een groot LCD-scherm.

Nadelen:

 • Batterijen: Het apparaat werkt op batterijen, wat betekent dat je deze af en toe moet vervangen.

Conclusie:

Als je op zoek bent naar een effectieve en veelzijdige oplossing voor pijnverlichting, dan is de Omron E3 Intense TENS-pijntherapie-apparaat zeker de moeite waard. Met zijn TENS-technologie, verschillende modi en instelbare intensiteit, is het apparaat geschikt voor verschillende soorten pijn en gemakkelijk te gebruiken. Met meer dan 500 positieve beoordelingen en een gemiddelde score van 4,5 ster

Bekijk de beste prijs bij Bol.com

Beurer EM49 TENS-pijntherapie-apparaat: onze review en beoordeling

Introductie:

Het Beurer EM49 TENS-pijntherapie-apparaat is een apparaat dat helpt bij pijnbestrijding door middel van elektrostimulatie. Wij hebben het apparaat uitvoerig getest en willen graag onze ervaringen en beoordeling delen.

Aantal beoordelingen en beoordelingscijfer:

Het Beurer EM49 TENS-pijntherapie-apparaat heeft 1200+ beoordelingen en een gemiddeld beoordelingscijfer van 4.5/5.

Kenmerken:

Het Beurer EM49 TENS-pijntherapie-apparaat heeft verschillende kenmerken, waaronder:

 • Twee individueel instelbare kanalen voor elektrostimulatie
 • Drie verschillende programma’s voor pijntherapie
 • LCD-scherm voor het weergeven van de instellingen
 • Timerfunctie
 • Veiligheidsschakelaar
 • Inclusief batterijen en elektrodepads

Voordelen:

Wij hebben verschillende voordelen ervaren tijdens het gebruik van het Beurer EM49 TENS-pijntherapie-apparaat, waaronder:

 • Effectieve pijnbestrijding: Het apparaat biedt effectieve verlichting bij pijnklachten, zoals rugpijn, nekpijn en spierpijn.
 • Makkelijk in gebruik: Het apparaat is eenvoudig te bedienen en de elektrodepads zijn makkelijk aan te brengen op de huid.
 • Draagbaar en compact: Het apparaat is lichtgewicht en makkelijk mee te nemen, zodat je het overal kunt gebruiken.

Nadelen:

Hoewel we over het algemeen tevreden waren met het Beurer EM49 TENS-pijntherapie-apparaat, hebben we wel enkele nadelen ervaren, zoals:

 • Korte batterijduur: De batterijen van het apparaat gaan niet erg lang mee, waardoor je ze regelmatig moet vervangen.
 • Beperkt aantal programma’s: Het apparaat heeft slechts drie verschillende programma’s, waardoor het minder geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar meer variatie in pijntherapie.

Conclusie:

Al met al zijn we tevreden met het Beurer EM49 TENS-pijntherapie-apparaat. Het biedt effectieve pijnbestrijding en is makkelijk in gebruik en draagbaar. Wel zijn er enkele nadelen, zoals de korte batterijduur en het beperkte aantal programma’s. Desondanks zouden we dit apparaat zeker aanbevelen aan mensen die op zoek zijn naar een effectieve en draagbare pijntherapie-oplossing.

Bekijk de beste prijs bij Bol.com

Veelgestelde vragen over TENS-apparaten

Als je last hebt van chronische pijn, spierstijfheid of andere aandoeningen, kan een TENS-apparaat een effectieve en veilige oplossing zijn om je klachten te verlichten. Maar misschien heb je nog vragen over wat TENS precies is, hoe het werkt en welke voordelen het biedt. In deze veelgestelde vragen sectie beantwoorden we de meest voorkomende vragen over TENS-apparaten en hun gebruik.

Wat is een TENS-apparaat en hoe werkt het?

Een TENS-apparaat is een klein, draagbaar apparaat dat gebruik maakt van elektroden om zachte elektrische pulsen naar bepaalde delen van het lichaam te sturen. Deze pulsen stimuleren de zenuwen en kunnen helpen om pijn te verminderen. TENS staat voor Transcutane Elektrische Neurostimulatie.

Kan ik TENS gebruiken als ik zwanger ben?

Als je zwanger bent, moet je voorzichtig zijn bij het gebruik van TENS. Overleg altijd met je arts voordat je TENS gaat gebruiken als je zwanger bent.

Zijn er bijwerkingen van het gebruik van een TENS-apparaat?

In het algemeen zijn er geen bijwerkingen van het gebruik van een TENS-apparaat. Sommige mensen kunnen echter huidirritatie ervaren op de plaats waar de elektroden worden geplaatst. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant opvolgt en de elektroden op de juiste manier plaatst om huidirritatie te voorkomen.

Hoe vaak moet ik een TENS-apparaat gebruiken?

Hoe vaak je een TENS-apparaat moet gebruiken, hangt af van je individuele behoeften en de aanbevelingen van je arts. Over het algemeen kun je een TENS-apparaat zo vaak gebruiken als nodig is om pijn te verlichten.

Kunnen TENS-apparaten worden gebruikt voor verschillende soorten pijn?

Ja, TENS-apparaten kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten pijn, waaronder spierpijn, gewrichtspijn, rugpijn en menstruatiepijn. Het is belangrijk om het juiste TENS-apparaat te kiezen dat past bij de specifieke pijnklachten die je ervaart.

Kan ik TENS gebruiken als ik een pacemaker heb?

Als je een pacemaker hebt, moet je voorzichtig zijn bij het gebruik van TENS. Overleg altijd met je arts voordat je TENS gaat gebruiken als je een pacemaker hebt.

Hoe lang gaan de batterijen van een TENS-apparaat mee?

Hoe lang de batterijen van een TENS-apparaat meegaan, hangt af van het specifieke apparaat en het gebruik ervan. Over het algemeen gaan de batterijen van een TENS-apparaat enkele weken tot enkele maanden mee bij normaal gebruik.

Kan ik een TENS-apparaat gebruiken tijdens het sporten?

Ja, een TENS-apparaat kan tijdens het sporten worden gebruikt om pijn te verlichten en spierkrampen te verminderen. Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen en de elektroden op de juiste manier te plaatsen om te voorkomen dat het apparaat losraakt tijdens het sporten.

Is TENS geschikt voor kinderen?

TENS kan worden gebruikt bij kinderen, maar het is belangrijk om de juiste instellingen te gebruiken en de TENS kan worden gebruikt bij kinderen, maar het is belangrijk om de juiste instellingen te gebruiken en de veiligheidsinstructies op te volgen. Het wordt aanbevolen om alleen TENS te gebruiken bij kinderen onder toezicht van een medische professiona

Is TENS veilig tijdens de zwangerschap?

TENS kan veilig worden gebruikt tijdens de zwangerschap om pijn te verlichten, maar het is belangrijk om de veiligheidsinstructies op te volgen en de juiste instellingen te gebruiken. Het wordt aanbevolen om TENS alleen te gebruiken na overleg met een arts of verloskundige.

Hoe vaak kan TENS worden gebruikt?

TENS kan veilig meerdere keren per dag worden gebruikt, afhankelijk van de behoefte van de persoon. Het wordt aanbevolen om de instructies van het specifieke TENS-apparaat te volgen en om advies te vragen aan een medische professional indien nodig.

Kan TENS worden gebruikt met andere pijnmedicatie?

TENS kan veilig worden gebruikt met andere pijnmedicatie, maar het wordt aanbevolen om hierover advies te vragen aan een medische professional. Het is belangrijk om op te merken dat TENS niet bedoeld is als vervanging van medicatie, maar als aanvullende pijnverlichting.

Is TENS geschikt voor alle soorten pijn?

TENS kan effectief zijn bij verschillende soorten pijn, zoals spierpijn, gewrichtspijn en neuropathische pijn. Het is echter belangrijk om advies te vragen aan een medische professional voordat u TENS gebruikt om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor uw specifieke pijnklachten.

Kan ik TENS gebruiken als ik een pacemaker heb?

Mensen met een pacemaker wordt afgeraden om TENS te gebruiken zonder overleg met hun arts. Het is belangrijk om de veiligheidsinstructies van het TENS-apparaat op te volgen en om advies te vragen aan een medische professional voordat u TENS gebruikt als u een pacemaker heeft.

Inhoudsopgave